Szombaton már asztalhoz állnak

Laskai Írisz alapember a nyíregyházi csapatban
Laskai Írisz alapember a nyíregyházi csapatban - © Fotó: magánarchivum
Nyíregyháza – Változatlan összeállításban a nyíregyházi lányok, a volt apagyiakkal sikeresebbek lehetnek a férfiak.

A hétvégi bajnoki rajt apropóján kerestük meg Dorogi Jánost és Zolcsák Balázst. A női csapat trénere, Dorogi János elmondta: az előző szezonban még az egy csoportos NB I.-ben szoros befutó után a bajnoktól csupán két ponttal lemaradva a negyedik helyen végeztek.

Kettéosztották a mezőnyt

Az idén területi alapon kettéosztották a mezőnyt, így a NAC Túróczy a bajnokság hatcsapatos keleti csoportjába került. A kevesebb induló ellenére azonban nem lesz könnyebb dolga, mert itt indul az egykori extraligás Soltvadkert és a nagy hagyományokkal rendelkező Statisztika második gárdája is.

– Alapcsapatunk változatlan maradt: a négyszeres korosztályos magyar bajnok Laskai Írisz, az „ A” kategóriás diákolimpiai bajnok Hanustyák Fanni, a korábban három évig ifjúsági válogatott kerettag Fülöp Szilvia és Tarsoly Zsófia. Mellettük bármikor bevethetőek tehetséges fiataljaink, Harman Lilla, Magyar Henrietta, Magyar Zsuzsanna, Bándi Enikő, Polgár Zsófia, Majláth Virág és Kiss-Cselenák Emma – mondta el Dorogi János.

Majd a Trio-Maxi nyíregyházi férficsapatot irányító Zolcsák Balázs vette át a szót:

– A nyári pihenő után heti két-három edzéssel készültünk a bajnokságra. NB II.-es csapatunkkal az előző idényhez képest megpróbálunk előrébb lépni, a nyolcadik hely után ebben a szezonban szeretnénk a középmezőnyben végezni.

A bajnokesélyesnél kezdenek

– Ennek érdekében leigazoltuk az NB I.-es küzdelmektől visszalépő apagyiak két játékosát, Kiss Zoltánt és Poór Tibort. A kölcsönben nálunk lévő, műtét után lábadozó Fodor István végleges megszerzésén is dolgozunk. Velük megerősödve sikeresek lehetünk – adott hangot reményének Zolcsák Balázs.

A NAC Túróczy szombaton a bajnokesélyes Soltvadkert otthonában kezdi meg a bajnokságot. A Trio-Maxi NB II.-es csapatának szintén szombaton hazai pályán a Nyírbátor lesz az ellenfele, míg az NB III.-as együttes a Fehérgyarmat ellen áll asztalhoz.

BB
hirdetés