Szombaton nyílik az Ausztrál ház

Szombaton nyílik az Ausztrál ház
Szombaton nyílik az Ausztrál ház - © Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyháza – Ígéretükhöz híven a Nyíregyházi Állatparkban- a 20-ik születésnap alkalmából- minden hónapban meglepetés várja a látogatókat.

A május 20-i ajándék az Állatpark vendégeinek, hogy megnyílik a régóta várt Ausztrál ház. A parkban bennett-kengurukat szinte a kezdetektől tartanak, de most először sikerült a földrész emblematikus állatait a megszokott geográfia tematika szerint bemutatni.

A nagyközönség többek között találkozhat a Föld legnagyobb erszényes állatával a vörös óriáskenguruval csakúgy mint Ausztrália vadkutyájával a dingóval vagy a Föld második legnagyobb madarával az emuval.

DSC_0472

A velük átellenben lévő kifutóban a vizes élőhelyekre jellemző fekete hattyúk és különös külsejű tyúkludak élnek együtt, míg egy nagy volierben a jellegzetes laposfarkú papagájok láthatóak.

Állatpark 2012 186

A nagyobb termetű kakadufajok, mint az inka- rózsás- vagy a sárgabóbitás kakadu a park külső röpdéiben élnek, míg a legnagyobb jégmadár-féle a kacagójancsi a kenguruk mellett került bemutatásra . Az ausztrál őslakók szókészletéből kölcsönzött hangutánzó szóval kokaburrának is nevezett madár, jellegzetes, gurgulázó kacajáról kapta mind nemzetközi, mind pedig magyar elnevezését.

_DSC7445 másolata

Az Ausztrál ház belső terében egy fotókiállítás mellett növénytárlattal is várják a vendégeket.

– Nyíregyházi Állatpark –

 
hirdetés