Szombaton Sóstóra „látogat” Marica grófnő

Akt.:
Nagy kalamajka kerekedik a kis füllentésekből
Nagy kalamajka kerekedik a kis füllentésekből
Nyíregyháza – Az operettet a könnyű szórakoztatás műfajának szokás tartani, amely meseszerű fordulataival, látványvilágával és varázslatos muzsikájával eltereli figyelmünket a hétköznapok gondjairól, az élet súlyosabb kérdéseiről.


Kálmán Imre e „könnyű műfaj” világhírű zeneszerzőjeként azonban olyan tudás birtokában volt, melyet a való életből merített, és bár könnyű kézzel írta slágereit, zenéit átitatja humanista életbölcsessége és életigenlése. Ezzel a többlettel a mese választ adhat a valóságban is előforduló örök kérdésekre, legyen szó erkölcsről, tisztességről, barátságról vagy szerelemről.

Egyik legkedveltebb művében, a Marica grófnőben – ahogy az operettekben lenni szokott – ártatlan füllentésekből hatalmas kalamajka kerekedik, a szereplők saját csapdájukba (és szerelembe) esnek.

Közben pedig olyan slágerek szólnak, mint a Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám, melyek a legkülönbözőbb stílusokba kalauzolják a nézőt: az amerikai foxtrottól a shimmyig, a bécsi keringőtől a magyar csárdásig és a cigányzenéig.

A nagy sikerű, örökzöld operettet július 23-án, szombaton 21 órától Bozsó József, Teremi Trixi és Benkóczy Zoltán főszereplésével láthatjuk a Sóstói Múzeumfalu szabadtéri színpadán, a jubileumi, XXV. Mandala Nyár keretében.

KM-PI

Címkék: ,hirdetés