Szomorú vasárnap Túrkevén

Szomorú vasárnap Túrkevén
© Fotó: Hajósi Miklós
Interjú Palotás Péter autóversenyzővel a Túrkevei OB – Zóna autocross verseny után.

Palotás Péter – Mitsubishi Colt EVO
Túrkeve – 2017.08.05-06.
Levianus Motorsport

Egy szomorú vasárnap, ízesebb szombat után vagy a Túrkevei OB – Zóna verseny után. Szombati nap után még bizakodtál, de aztán a vasárnap történt már nem csaltak mosolyt az arcodra. Miként is élted meg a két napot?

– A szombati nap valóban bizakodásra adott okot, mert sikerült megnyerni az időmérőt a zóna verseny résztvevői előtt, az első előfutamon ismét eléggé sáros-nedves volt a pálya, de így is sikerült a harmadik helyen behozni az autót.

A vasárnap már nem volt ennyire szerencsés, a második előfutamban a célegyenest követő kanyarban még a második helyen voltam, de utána egy versenyzőtárs meglökött, ami miatt kiforogtam és az utánam érkező szlovák versenyző már nem tudod kikerülni és két ütközés következtében kitört a jobb hátsó kerék, ami miatt a második előfutamot fel kellet adjam. Sajnos a 3. előfutamban a rajtrácson elment a töltés így nem tudtam elrajtolni.

A döntőben az utolsó sorból indultam és mindjárt a zöld lámpa felvillanása után összeértem az egyik szlovák versenyzővel, ami megdobta a kocsit és a egyik féltengely eltört, az autót nagyon nehezen tudtam irányítani így feladtam a futamot. Így az összesítésben a 4. helyen végeztem.

Legközelebb hol találkozhatnak veled a szurkolók?

– Dömsödön szeptember első hétvégén ott leszünk a csapattal és nagy lelkesedéssel.

Partnereimnek köszönöm a segítséget!

– Hajósi Miklós –
hirdetés