Nagyvilág

2012.01.08. 16:12

Felavatták Haitin a Magyar Baptista Szeretetszolgálat által felépített gyermekközpontot

Port-au-Prince, 2012. január 8., vasárnap (MTI) - Felavatták szombaton a haiti fővárosban a Magyar Baptista Szeretetszolgálat irányításával felépített, 1500 négyzetméteres gyermekközpontot - jelentette a helyszínről Pásztor Zoltán, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. kiküldött munkatársa.

Port-au-Prince, 2012. január 8., vasárnap (MTI) - Felavatták szombaton a haiti fővárosban a Magyar Baptista Szeretetszolgálat irányításával felépített, 1500 négyzetméteres gyermekközpontot - jelentette a helyszínről Pásztor Zoltán, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. kiküldött munkatársa.Immár kér éve, hogy 7-es erősségű földrengés pusztított a karib-tengeri szigetországban. A katasztrófában csaknem kétszázezer ember vesztette életét, és ugyanennyien maradtak fedél nélkül.

A központot a magyar segélyszervezet irányításával jórészt helyi munkaerő építette fel csaknem 250 millió forintból, aminek jelentős része magyar hozzájárulás volt, de oroszlánrészét amerikai, német és ír egyházi adományokból teremtették elő.

Az avató ünnepségen haiti politikusok és ifjúságvédelmi szakemberek is jelen voltak, és beszédet mondtak, amelyekben az oktatás kiemelkedő jelentőségére hívták fel a figyelmet.

A szeretetotthonban nemsokára angol nyelvű oktatás indul, de lesz szabás-varrás- és főzőtanfolyam is, és emellett oktatnak informatikát.

A háromszintes ház egyik szárnyában 50 árvát helyeznek el.

Néhány napja, december 29-én kelt levelében Bill Clinton volt amerikai elnök levélben köszönte meg a segítséget, amelyet a Magyar Baptista Szeretetszolgálat végzett a haiti újjáépítésben. Clinton jótékonysági alapítványa milliós összegekkel támogatja a haiti fiatalokat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!