Szórakozás helyett kirabolta új ismerősét a nyíregyházi testvérpár

Szórakozás helyett kirabolta új ismerősét a nyíregyházi testvérpár
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. Krisztián 21 éves és H. Gábor 30 éves nyíregyházi lakosok ellen.

A megalapozott gyanú szerint a testvérpár a nyíregyházi vasútállomás közelében erőszakkal elvette egy nyírbogdányi férfi pénzét 2018. január 27-én 23 óra körül. A három férfi a vasútállomásnál található egyik presszó előtt ismerkedett meg és a testvérek rávették arra alkalmi ismerősüket, hogy velük induljon tovább szórakozni. A két férfi a vasútállomáson át, a mellékvágányokhoz vezette a 21 éves sértettet, aki ugyan onnan már vissza akart fordulni, de akkor egyikük meglökte, amitől a földre esett, a másik támadó pedig belerúgott, miközben pénze átadását követelték. A sértett a bántalmazás hatására nadrágja zsebéből elővette a pénztárcáját, önként átadta a benne lévő pénzt és elszaladt. A sértett nyolc belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

rablas1

A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést az elkövetők mielőbbi azonosítása és elfogása érdekében. Néhány órán belül a feltételezett elkövetők egyikét a vasútállomás környékén elfogták és röviddel később a testvérét is felkutatták a rendőrök. H. Krisztiánt és H. Gábort előállításukat követően a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés