Hajdú-Bihar

2014.12.18. 11:10

Jegyzet: A térben az erő?

Bejárta a világhálót egy érdekes fotó: az amszterdami Rijksmuseumban készült, de ezúttal nem a gyűjtemény leghíresebb darabja, az Éjjeli őrjárat volt a fókuszban. A monumentális alkotás csupán díszletként szolgált egy jelenséghez, ami korosztálytól függően sokaknak természetes, másoknak riasztó. Száraz Ancsa jegyzete.

Bejárta a világhálót egy érdekes fotó: az amszterdami Rijksmuseumban készült, de ezúttal nem a gyűjtemény leghíresebb darabja, az Éjjeli őrjárat volt a fókuszban. A monumentális alkotás csupán díszletként szolgált egy jelenséghez, ami korosztálytól függően sokaknak természetes, másoknak riasztó. Száraz Ancsa jegyzete.Középiskolások ültek a festmény előtti padokon, és Rembrandtra ügyet sem vetve neteztek a telefonjaikon. Egymásra sem nézve szörföztek a világhálón, addig meg sem mozdultak, amíg csoportjuk tovább nem indult. De egy ilyen fotóért nem kell Hollandiáig menni, bárhol, bármikor elkészülhet.

Egyik este étteremben vacsoráztunk, és a finom fogások helyett azzal foglalkoztunk, hogy a mellettünk ülő pár egész este talán két szót, ha váltott, mindketten a telefonjaikkal töltötték a szabad estéjüket. Vagy azok a lányok, akikkel a kávézóban találkoztunk: hárman háromfelé írtak üzenetet, és úgy távoztak egy óra elteltével, hogy csak azt felejtették el, ami miatt az ember a barátaival találkozik: az egymásra figyelést.

Érdekes kísérlet lenne néhány napra eltüntetni a térerőt és eldugni a töltőket – vajon ki mihez kezdene? A karácsony tökéletes időpont arra, hogy kipróbáljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!