asztalitenisz

2020.04.25. 09:12

A csibészség még hiányzik belőle

Boginak Tölgyes Dorottya és Majoros Bence a két példaképe.

Fotó: Kiss Zsolt

A Nyírbátori ASE mára már az ország egyik legkomolyabb utánpótlás-nevelő bázisává nőtte ki magát, elég, ha csak Molnár Dávid, Majoros Bence vagy Tölgyes Dorottya nevét említjük. Fiatal tehetségekből most sincs hiány Nyírbátorban, köztük van Kiss Boglárka is, akinek a szakemberek szép karriert jósolnak.

– Két éve kezdtem el pingpongozni, nagyon megtetszett ez a sportág, a gyors labdamenetek és a változatos játék. Hetente ötször járok edzésre, és egy-egy alkalommal két órát gyakorlunk.

Az irodalmat is kedveli

– Szerencsére a terem közel van az iskolához, így gyalog is gyorsan odaérek. Kedvenc ütésfajtám a fonák pörgetés, de a tenyeres is egyre jobban megy – mondta az ifjú asztaliteniszező, aki azt is elárulta nekünk, hogy példaképe Tölgyes Dorottya és Majoros Bence.

Bogi a Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium ötödik osztályos tanulója, és a sport mellett a tanulást sem hanyagolja el, ellenőrzőjében négyesek és ötösök sorakoznak, kedvenc tantárgya pedig a testnevelés mellett a magyar irodalom. Szereti megoldani az órán elolvasott mesékhez, ismeretterjesztő szövegekhez kapcsolódó feladatokat.

A tizenkét éves játékos Vígh Tamás főedző és Bánhidi Emil edző kezei között bontogatja szárnyait.

– Bogi nagyon kitartó, szorgalmas kislány, minden ­edzésen itt van. Folyamatosan arra törekszik, hogy minél jobb legyen. Ha kitartó lesz, annak meg is lesz az eredménye. A mi sportágunk nagyon összetett, fontos a koncentráció, a jó lábmunka, a reflexek, és kell hozzá egy jó adag vagányság is.

Boginak minden adottsága megvan ahhoz, hogy jó játékos váljék belőle, talán kicsit visszahúzódó és csendes, ezért próbálunk egy kis csibészséget is belenevelni. A fonákjai már most nagyon tiszták, remekül pörgeti meg a labdát csuklóból és karból is, a tenyeresén kell még dolgozni egy picit, hogy felhozzuk a fonák szintjére, mert ez a versenyeken egy-két helyezést is jelenthet – fogalmazott Bánhidi Emil.

– Ebben a korban az alapokat kell jól megtanítani, és ebben Bogi maximálisan együttműködő. A szervákat is folyamatosan gyakoroljuk, ez elég unalmas és monoton dolog, de mire felnőtt lesz, kell, hogy legyen legalább egy olyan szervája, amit kiélezett helyzetben bármikor elő tud húzni – fűzte még hozzá Bogi edzője.

Boglárka az U11-es korosztályban az országos ranglista első tíz helyezettje közé verekedte be magát. Ebben az évben eggyel feljebb lépett, új korosztályában a koronavírus-járvány miatt csupán egy versenyen tudott elindulni. Most következtek volna az idény fontos versenyei, indult volna az újonc csapatbajnokságon, a MOATSZ-kupán és májusban a mohácsi korosztályos magyar bajnokságon is.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában