Szorosabbra fonta a köteléket a két község

Nyírtéti szakemberek is segítettek a mezőgecsei játszótér babaházának elkészítésében
Nyírtéti szakemberek is segítettek a mezőgecsei játszótér babaházának elkészítésében - © Fotó: önkormányzat
Nyírtét, Mezőgecse – A „Magyarnak lenni határon innen és határon túl” pályázat keretében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával számos közös programot rendezett meg a közelmúltban a kárpátaljai Mezőgecse és Nyírtét települések önkormányzata határon innen és túl. Valamennyi rendezvény a testvértelepülési kapcsolatok ápolását és erősítését szolgálta.


Közösen tartották Nyírtéten a Szent István ünnepséget, amelynek keretében fogathajtó versenyt rendeztek, valamint bemutatkoztak a nyírtéti és a mezőgecsei hagyományőrző egyesületek is.

A közös programot a két településről szóló projektoros vetítés, valamint tűzijáték zárta.

Kulturális vetélkedőt szerveztek a „Szeretlek Mezőgecse” és a „Szeretlek Nyírtét” címmel. Rendeztek továbbá Nyírtéten helytörténeti vetélkedőt is, a részvevő csapatok között indultak a történelmi egyházak és az önkormányzati intézmények munkatársai is. A vetélkedő kiváló alkalmat adott arra, hogy bemutatkozzanak a Nyírtéten működő közoktatási intézmények. Mezőgecsén a nyírtéti delegáció tagjai egy játszótér építéséhez szükséges területet és eszközöket készítettek elő. A játszótér megépítését 2017 tavaszára tervezi a mezőgecsei önkormányzat.

A községek vezetői úgy értékelték az együttműködést, hogy sikerült a pályázatban megjelölt célokat megvalósítani, szorosabb viszony alakult ki a települések lakosai között, erősödött a testvértelepülési kapcsolat, s mindez lehetőséget teremt a további közös célok megvalósítására.

KM
hirdetés