Szorosabbra fűzte kapcsolatait a színház és a Szpari

Szorosabbra fűzte kapcsolatait a színház és a Szpari
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Ha igazán művészi módon szeretnének elesni a pályán a focisták, a Sherlock Holmes – a sátán kutyája című előadásunk haláltusa jelenetéből nagyon sokat tanulhatnak – jegyezte meg viccesen a keddi sajtótájékoztatón Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, majd komolyra fordította a szót.

– Nagyon szeretem a focit, húsz évvel ezelőtt voltam olyan meccsen Nyíregyházán, amelyen 17 ezren szurkoltak a Városi Stadionban a Szparinak – ha ezt a számot talán már nem is lehet elérni, de bízom benne, hogy a most megkötött együttműködési megállapodás segítségével többen lehetnek a lelátókon. A színház és a Nyíregyházi Spartacus Football Club is jelentős szerepet játszik a megye, a megyeszékhely életében, a teátrumnak és a csapatnak is komoly bázisa van. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy olyan közösségeket hozzunk létre, amelyek hosszú távra szólnak és amelyek valódi élményekkel ajándékozzák meg a nézőket, a szurkolókat. Ennek érdekében kötöttünk tavaly megállapodást a Nyíregyházi Sportcentrummal és ezt a célt szolgálja a mostani együttműködés, amelynek fontos része, hogy azok, akiknek érvényes bérletük van a 2017/18-as évadra, fél áron vehetnek jegyet a Szpari hazai mérkőzéseire. De sok ötletünk van arra, hogy egymást népszerűsítsük: ennek jegyében végezte el a legutóbbi Szpari-Kisvárda meccsen a kezdőrúgást Illyés Ákos, színházunk művésze, aki éppen a korábban említett Sherlock Holmes egyik főszereplője.

Dr. Elbert Gábor, a Nyíregyházi Spartacus Football Club sportszakmai ügyvezetője azt mondta, a csapat, azzal, hogy az ország más és más városaiban lép pályára, számos helyre viheti el Nyíregyháza jó hírét. – Szeretnénk, ha mindenhol tudnák, hogy milyen fantasztikus a színházunk, az együttműködéssel pedig közelebb kerülünk ahhoz a célunkhoz, hogy a megyeszékhelyen a mindennapok részévé váljon a Szpari. Az együttes csapatkapitánya, Rudolf Gergely elmondta: szívesen jár színházba, a VIDOR előadásait is megnézi, ha van rá ideje, ezért számára nagyon öröm, hogy a klub és a teátrum között szorosabb lesz az együttműködés.Sporthírek


hirdetés