Szpari – A gombás fertőzés és a villám okozta a galibát

Három gólpassz arra utal, hogy Pekár Lászlót nem nagyon zavarta a talaj nem éppen ideális állapota
Három gólpassz arra utal, hogy Pekár Lászlót nem nagyon zavarta a talaj nem éppen ideális állapota - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A szakemberek dolgoznak azon, hogy jobb legyen a stadion pályájának minősége, az eredményjelző a következő meccsen már teljes kapacitásban működhet.

Megdöbbentően rossz állapotban volt a Városi Stadion centerpályájának talaja a vasárnapi Nyíregyháza Spartacus–Budaörs NB II-es bajnokira (4–2). Ahhoz mérten pedig különösen, hogy a legutóbbi bajnokság befejezése óta, az elmúlt két hónapban mindössze egy edzésre és egy edzőmeccsre használták a létesítményt a Szpari játékosai. Mi miatt nem sikerült megfelelő állapotba hozni a játékteret? – tettük fel a kérdést a létesítményt üzemeltető Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. szóvivőjének.

– Sajnos a gyep gombás fertőzést kapott a melegben, ez okozta a pálya elégtelen minőségét. A fűfelület betegségének kezelését folyamatosan végezzük – felelte Szabó Edina, akitől azt is megtudtuk, hogy az eredményjelző-tábla miért működött csak „fapadosan”, és miért nem lehetett rajta nyomon követni a meccsből hátralévő időt: – Az eredményjelző-táblát villámcsapás érte, amely súlyos műszaki kárt tett a berendezésben. A helyreállítás egy hónapja tart, a szakemberek szerint a következő bajnoki mérkőzésre befejeződik a kijelző javítása – tette hozzá a szóvivő.
hirdetés