Szpari – A győztes gólt nem tudták begyűrni

Szpari – A győztes gólt nem tudták begyűrni
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Ikszelt a Spartacus Csákváron, a három ponttal a harmadik helyre ugrott volna.

Vasárnap délelőtt hangosan szólt a zene a Szpari öltözőjében, miközben a játékosok készültek a Dunán túli buszozásra. Csákvárra fél tizenegykor indult el a csapat, és a megszokott módon készült a soros bajnokira. Kártik Bálint sárga lapok miatt hiányzott. A szélcsendes melegben kiegyenlített játékkal teltek a percek. Jó félóra elteltével kihagyott a Szpari védekezése, a csákváriak pedig Tamás Nándor révén büntettek és előnyhöz jutottak. Alig később majdnem sikerült az egyenlítés, ám Pekár László távoli szabadrúgásánál a felső léc mentett. A hajrá kezdetén Dragóner Filip fejesét a csákváriakhoz a Szparitól igazolt Hermány Bence védte.

A szünet után a vendégek pedig hamar egalizáltak Pekár László tizijével.

Ezt követően egyre nagyobb fölénybe került a nyíregyházi együttes, de nem zördült a csákváriak hálója. A szinte a kapuja elé szögezett hazai alakulat hősiesen védekezett, és nem sikerült bevinni a hárompontos találatot.

Ez azért is bosszantó, mert a Békéscsaba nem kis meglepetésre otthon kikapott, így a Spartacus győzelme esetén megelőzte volna a békésieket és a harmadik helyre ugrott volna.

KM

Csákvár–Nyíregyháza Spartacus 1–1 (1–0)

Csákvár 400 néző, v.: Szilágyi (Huszár, Király).

Csákvár: Hermány – Horvat (Rétyi, 86.), Kiprich D., Tar, Baranyai Á. – Sándor Gy. – Tamás., Bokros, Király B. (Mészáros D., 76.), Oldal (Sejben, 76.) – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István

Spartacus: Jova – Szokol, Fodor, Kelemen, Farkas – Ötvös – Holdampf, Csilus T. (Kesztyűs, 81.) – Szinanovics (Szabó B., 71.), Dragóner (Hornyák, 66.), Pekár. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Gól: Tamás (1–0) a 32., Pekár (11-esből, 1–1) az 51. percben

32. perc. A vendégek megingását Tamás Nándor használt ki és 14 méterről a kapuba lőtt, 1–0.

60.perc. A Holdampf lerántásért megítélt büntetőt Pekár biztosan értékesítette, 1–1.

Szijjártó István: – Hétről hétre mindent megteszünk a győzelemért, mégsem sikerül. Vagy nem ismerem a szabályokat, vagy valami más van a háttérben.

Lucsánszky Tamás: – Visszafogottan kezdtünk, de a huszadik perc után a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést.
hirdetés