Szpari – A hajrában csak csattant az ostor

Nyíregyháza Spartacus vs. Csákvár
Nyíregyháza Spartacus vs. Csákvár - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Jova Levente bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy a Szpari végül mindhárom pontot itthon tartotta.

A morcos vasárnap délelőtti időjárás már sejtette, hogy nem a Csákváriak vendégjátéka jelenti majd a nézőcsúcsot a Szparinál.

Az ellenfél sem tűnt veretesnek, hiszen a dunántúliak a tabella utolsó előtti helyén várták a villanyfényes találkozót. Mikét az várható volt, a vendégek nem vállalták fel a nyílt focit, elsősorban a védekezésre ügyeltek, ezzel okoztak gondot a Spartacusnak.

Az első félidőben nem is sikerült feltörni a csákvári védelmet, sőt Jova Levente bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne vezessen az ellenfél. Sokszor jellemezte tanácstalanság a nyíregyháziak játékát ami persze nem nagyon tetszett a közönségnek.

A második félidőre aztán sikerült előrébb lépni, ekkor már több veszélyes akciót vezettek a hazaiak. A cserék is bejöttek (az első kényszerű volt), a jobb oldal volt az aktívabb. Aztán Fodor Ferenc fejese után sokan gólt kiáltottak, ám a labda a kapufa tövéről a vendégkapus, Horváth Dániel kezei közé pattant. Néhány csákvári villanás hordozott magában veszélyt majd a hajrában megszületett a várva várt hazai gól. A ráadásban Bajzát Péter emelésénél a felső léc mentett, majd jött a megváltó játékvezetői sípszó. Lucsánszky Tamás, a Szpari mestere a találkozó előtt azt szerette volna, ha vasárnap játékban és eredményben is előre lép a csapat. Utóbbi bejött, aminek három pont a jutalma.

KM-ML

Nyíregyháza Spartacus-Csákvár 1-0 (0-0)

Városi Stadion, 960 néző, v.: Csonka (Csatári, Kormányos II.).

Spartacus: Jova – Hinora, Fodor F., Kelemen D., Forró (Farkas M., 52.) – Holdampf, Kártik – Rezes (Sinanovics, 57.), Rudolf, Pekár – Gajdos (Bajzát, 71.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Csákvár: Horváth – Csonka, Tar., Baranyai – Rétyi, Polonkai, Bokros (Galambos, 57.), Nagy Zs. – Sándor Gy. – Molnár T., Máté J. (Molnár Cs., 58.). Vezetőedző: Szijjártó István

Gól: Hinora (1–0) a 83. percben

83. perc: Pekár László jobboldali szabadrúgását Fodor Ferenc fejelt középre, Hinora Kristóf pedig négy méterről szintén fejjel vette be a vendégek kapuját, 1-0.

Lucsánszky Tamás: – A második félidő alapján egyértelmű győzelmet arattunk, de az első játékrészben rögtön az elején, majd még két alkalommal voltak kontrából kialakított helyzetei a Csákvárnak is.

Szijjártó István: – Felkészültünk arra, hogy dominálni fog a Nyíregyháza, de a kontrák révén mi sem mondtunk le a gólszerzésről. Voltak is helyzeteink, talán, ha rutinosabb játékosok kerülnek a kapu elé, betalálunk, bár tapasztalt futballista hibázott…Sporthírek


hirdetés