Szpari – A kapuig „korcsolyáztak”

Nyíregyháza Spartacus vs. Mosonmagyaróvár
Nyíregyháza Spartacus vs. Mosonmagyaróvár - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A kiesés ellen küzdő Mosonmagyaróvár ellen, hazai pályán szakadt meg a Szpari szép sorozata.

Hogy sportszerűtlen volt-e, amit Lőrinczy Attila tett, vagy sem, az nézőpont kérdése. A szenvedő fél szempontjából mindenképpen, a mosonmagyaróváriak inkább azt mondhatják, hogy szemfüles volt. Viszont, hogy Csonka Bence játékvezető éppen akkor engedte vissza a pályára az oldalvonalon kívül ápolt játékost, amikor az a feléje guruló labdával ziccerben kiugorhatott, az minimum hatalmas hiba, ráadásul a játék szellemével teljesen ellentétes döntés volt.

A kapitány bravúrjai

A vasárnapi NB II.-es mérkőzésen az ebből az akcióból született góllal nyertek a mosonmagyaróváriak a Szpari otthonában. Mindez már a közvetlen hajrában történt, akkor, amikorra a nyíregyháziaknak az előzetes erőviszonyok és a tabella alapján már el kellett volna dönteniük a mérkőzést. Csak nem a vasárnapi játékkal, azért pedig önmagában nem adnak pontot, ha egy csapat tíz meccsből álló veretlenségi sorozattal érkezik a mérkőzésre.

A Spartacus támadójátéka végig meddő és elképzelés nélküli volt. Csak az első fél­idő hajrájában volt egy olyan periódus, amikor beszorították ellenfelüket, akkor a Mosonmagyaróvárnak jókor jött a szünet. A két kapus közül Jova Leventének kellett nagyobbakat védenie, az első félidőben Bartos Julián és a kezdőcsapatba a bemelegítés közben bekerült (a közvetlenül a meccs előtt megsérülő Eszlátyi István helyére) Kapacina Valér adott neki munkát, a másodikban pedig Bartos ziccerét fogta a Szpari csapatkapitánya.

A hazaiak leginkább a szögletekben és a szabadrúgásokban bízhattak, de ezek nem voltak olyan hatékonyak, mint a korábbi meccseken, illetve akadt egy szituáció, amikor Kesztyűs Barnát gyanús körülmények között szerelték a tizenhatoson belül, de a büntető elmaradt.

Úszott az egy pont is

Úgy tűnt, egy pontnál több nincs most a mérkőzésben a Szpari számára, ám a hajrában az az egy is elúszott, vele együtt a hosszú veretlenségi sorozat is. Lőrinczy Attila úgy tért vissza a pályára, ahogy a jégkorongban láthatjuk, amikor letelik a kiállítás, és a pályára visszakorcsolyázó játékos ziccerbe kerül. Az eset után jókora volt a felháborodás a hazaiak részéről, a reklamáló erőnléti edzőt, Darabos Balázst el is küldték a kispadról (a vendégek szakvezetője, Várhidi Péter eltiltása miatt eleve nem foglalhatott rajta helyet), és a lefújás után is nehezen csitultak az indulatok.

A legváratlanabb pillanatban, egy kiesőjelölt ellen szakadt meg a Szpari nagy sorozata, jelezve, hogy ebben a bajnokságban tényleg bárki legyőzhet bárkit.

BT

Nyíregyháza Spartacus–Mosonmagyaróvár 0–1 (0–0)

Városi Stadion, 1260 néző, v.: Csonka (Csatári, Garai).

Spartacus: Jova – Hinora, Fodor F., Rubus, Farkas M. – Kártik, Csilus Á. – Szabó B. (Szinanovics -, 71.), Pekár, Gajdos (Rezes -, 76.) – Dragóner (Kesztyűs, 60.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Kovács B., Szépe, Szpirulisz, Katona K. – Bakos B. (Vágó L., 65.), Zsirai – Kapacina V. (Darázs, 92.), Lőrinczy (Maly, 88.), Bartos – Kulcsár K. Asszisztens edző: Samu Zoltán.

Gól: Zsirai (0–1) a 86. percben. Kiállítva: Kulcsár K. a 94. percben

Percek, események

86. perc: Lőrinczyt az ápolása után akkor engedte vissza a játékvezető a pályára, amikor a felé guruló labdával ziccerben léphetett ki a bal oldalon. Középre gurításából Kulcsár Kornél Zsiraihoz passzolt, s ő jobbal, 12 méterről a kapu jobb alsó sarkába gurított, 0–1.

94. perc: Kulcsár Kornél a lelátóra bikázta az oldalvonalat elhagyó labdát, ezért sárga lapot kapott, egy percen belül a másodikat, így a kiállítás sorsára jutott.

Mesterszemmel

Lucsánszky Tamás: – A gólról csak annyit szeretnék mondani, hogy rendkívül sportszerűtlen körülmények között született, azonban a szabályok adta lehetőségen belül. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért, az ilyen mérkőzésen sokkal nagyobb akarattal és alázattal kellene játszani. Ezzel lezárult a nagyon szép, tíz veretlen mérkőzésből álló sorozatunk.

Várhidi Péter, mosonmagyaróvári vezetőedző: – Szuperül megoldotta a csapat a feladatát. A játékunkkal eddig sem volt baj, de a helyzetek nem jöttek össze, így a győzelmek is elmaradtak. Ezt a mérkőzést is uraltuk, és a kidolgozott helyzetek alapján is megérdemelten nyertünk a paprikás véget ért találkozón.

További eredmények: Vác–Siófok 1–1 (1–0), Budaörs–Győr 5–2 (2–0), Dorog–Soproni VSE 1–1 (1–0), Soroksár–MTK 4–2 (2–0), Kazincbarcika–Szeged 2011 1–1 (0–0), Gyirmót–Cegléd 0–0, Békéscsaba–Csákvár 1–1 (1–0), Budafok–Zalaegerszeg 0–0.
hirdetés