Szpari – A legtámadóbb szelleműekkel

Szpari – A legtámadóbb szelleműekkel
© Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Nem csak látványosan, okosan is kellene játszani a Szparinak a Sopron ellen.

Szerdai edzőmeccset is iktatott a heti programjába a Nyíregyháza Spartacus. Miként arról már beszámoltunk, az örökösföldi pályán a nyíregyháziak 2-0-ra nyertek az NB III.–as Nyírbátor ellen.

– Már régóta terveztem ilyen találkozót, mostanra tudtuk beiktatni. A legfontosabb az volt, hogy azok a játékosok is mérkőzésterhelést kapjanak, akik eddig a bajnokikon kevesebbet jutottak szóhoz. A mutatott mentalitással nagyon elégedett voltam – tudtuk meg Lucsánszky Tamástól, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzőjétől.

– Speciális feladatokkal készülünk a vasárnapi mérkőzésre, hiszen Sopronban egy mélyen védekező csapatot kell majd feltörnünk. Valószínűleg nem olyan lesz, mint a szegediek elleni találkozó, akik szintén stabil védekezésből indultak, ám sikerült erősen rájuk kényszerítenünk az akaratunkat.

– A soproniak valószínűleg a védekezésére fognak berendezkedni, hasonló meccsre számítok, mint amilyen a soroksáriak elleni volt. A lehető legjobb és legtámadóbb összeállításban szeretnénk majd pályára lépni. Hozzá kell tennem azt, hogy hazai a mérkőzéseken látványosan, de okosan is kell futballoznunk.

A Keleti Front szülinapja

– Véleményem szerint az eredményesség utáni vágy kapcsán nem lehet feláldozni olyan törvényszerűségeket, amik a labdarúgásban léteznek. A legfontosabb a türelem, ami nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk győzni minden találkozón. Ám az nem befolyásolhat bennünket egy kijelölt úton, hogy adott esetben nem sikerül megnyerni egy mérkőzést.

– Az eddigi nyolc meccs után ha az eredményt nézzük, akkor nyilvánvaló, hogy nem vagyok elégedett. Amennyiben figyelembe vesszük a játékosok által elvégzett munkát, a hozzáállásukat, a játék képét, akkor már sokkal árnyaltabb a helyzet – így Lucsánszky Tamás.

A hírek szerint a Keleti Front nagyon készül a találkozóra, hiszen szeretnék emlékezetessé tenni megalakulásuk negyedszázados évfordulóját.

KM-ML
hirdetés