Szpari – A lényeg az, hogy nyerni kell

Szpari – A lényeg az, hogy nyerni kell
Nyíregyháza – Bozsik József szeretné, ha a csapat megfelelően zárná le a szezont.

Miként arról lapunkban beszámoltunk, csütörtökön a klub és Szűcs Mihály sportigazgató, Lucsánszky Tamás vezetőedző, Farkas Attila asszisztensedző valamint Nagy Gábor kapus­edző közös megegyezéssel távoztak a Nyíregyháza Spartacustól. Bozsik József asszisztensedző maradt és ő viszi a bajnokság végéig a csapatot.

Hamar kellett döntenie

– Természetesen nem gondoltam, hogy így alakul majd a sorsom – kezdte lapunk érdeklődésére Bozsik József. – Miután csütörtökön délelőtt tizenegykor a játékosokkal közölték a hírt, az ügyvezető megkérdezte, hogy vállalom-e azt, hogy a bajnokság végéig viszem a csapatot. Kértem egy-két napot, szerettem volna alaposan átrágni magamban.

– Végül az idő szűkössége miatt délután egy óráig kellett választ adnom. Ez pedig az igen volt. Előtte átbeszéltük Tamással a lehetőségeket és úgy döntöttünk, hogy azt a munkát, amit tizenegy hónap alatt elvégeztünk, azt be kell fejezni. Ez a játékosok érdeke és a mi érdekünk is.

– Csütörtök óta beszélek a játékosokkal, hiszen őket is váratlanul érték a történések – folytatta Bozsik József. – Rendeznünk kell a sorokat a vasárnapi mérkőzésre. Visszük úgy a hetet, miként azt korábban tettük. Gyakoroljuk a Cegléd elleni játékot, a cél az, hogy olyan szinten rakjuk rendbe a csapatot, hogy sikeresek tudjunk lenni. A Cegléd masszív csapat, tud meglepetést szerezni, minden bizonnyal kontrákra fog játszani.

Kontra ellen készülnek

– Erre kell felkészülnünk, ha erősek leszünk a kontrák hárításában és dominálni tudunk, akkor sikeresek lehetünk. Utóbbihoz kellenek a fejek, ezért kell látnom, hogy a játékosok miként kezelték az elmúlt napok történéseit. Ehhez kell majd választani a taktikát. Nyilván, ha azt érzem, hogy jobban megviselte őket az ami történt, akkor egy biztonságosabb játékra fogunk törekedni. Amennyiben az látszik: meg akarják mutatni, hogy képesek úgy befejezni a bajnokságot ahogyan kell, akkor bele fogunk menni egy dominánsabb játékba.

– ML –
hirdetés