Szpari – A meccs hajrájában szállt el az egy pont

Kártik Bálint (kék-pirosban) egyenlített, de ez kevés volt
Kártik Bálint (kék-pirosban) egyenlített, de ez kevés volt
Nyíregyháza – A Szpari egy félidőnyi játéka kevés volt az üdvösséghez Balmazújvárosban.

A szezon kezdete előtt aligha gondolta bárki, hogy a tizenötödik körben a Balmazújváros–Szpari meccsen a tabella tizennegyedik és tizenötödik helyén álló csapatok csatáznak. Ám így történt, és a meccs áramszünet miatt néhány perc csúszással kezdődött.

Tizenegyessel büntettek

Mindkét csapat számára égetően nagy szükség lett volna a három pontra, az első félidőben ez elsősorban a hazaiak játékán volt érezhető. Az újvárosiak birtokolták többet a labdát, és úgy érezték, hogy a tizenharmadik percben már vezethetnek. Ekkor Patvaros Zsolt fejelt közelről, Fadgyas Tamás bravúrral mentett, úgy tűnt, hogy már a gólvonalon túlról pattant vissza a lábáról a labda. Aztán tizenegyest ítélhetett volna a játékvezető, mert egy beadási kísérletnél Forró Gyula kezére pattant a labda.

Az első félórához közeledve aztán jött a tizenegyes, ismét Patvaros volt a főszereplő. Forró megrántotta a mezét a könyökénél, a hazai játékos elesett a tizenhatoson belül. A játékvezető a büntetőpontra mutatott, Berki István pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest. Nem sokkal később Pekár László lőtt az oldalhálóba, a vendégek csak ritkán jutottak el az újvárosi kapu előterébe. A hazaiak sokkal szervezettebben, tudatosabb játszottak, a bal oldalon a védő Farkas Norbert révén rendre veszélyesek voltak. A szünet után hamar egyenlített a Szpari, mégpedig Kártik Bálint révén. Ezt követően kiegyenlített lett a játék, a nyíregyháziak játéka az első félidőhöz képest nagyot javult. Párharcokat nyertek, birtokolták a labdát, és helyzetekbe kerültek. Előbb Polényi Gábor lövését kellett védenie Szécsi Gergőnek, nem sokkal később Pekár adott munkát a hazai cerberusnak.

Hiába voltak jobbak

Jobb volt a Szpari, és volt is olyan helyzete, amiből gólt lehetett volna szerezni. A hazaiak két les után jutottak el eddig. Úgy nézett ki, marad az igazságosnak mondható döntetlen, ám a hajrában lankadt a vendégvédelem figyelme, ezt pedig kihasználták a házigazdák. Így három vereség után három ponttal gazdagodtak az újvárosiak, a nyíregyháziak pedig maradtak a gyenge mutatójuknál.

ML
hirdetés