Szpari – A sokadik lehetőséget szalasztják el

Farkas Márk és a Szpari lezárta a remek sorozatát
Farkas Márk és a Szpari lezárta a remek sorozatát - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A furcsa körülmények között kapott gól ellenére elsősorban magát okolhatja a Szpari a váratlan vereségért.

Ritkán látható góllal veszített (0–1) vasárnap a Nyíregyháza Spartacus az NB II-ben. A mosonmagyaróváriak győztes találatát megelőző akció úgy indult, hogy az ápolásból akkor engedte vissza a játékvezető Lőrinczy Attilát, amikor ő ziccerben léphetett ki a feléje pattogó labdával.

– A kapott gólunk úgy született, ahogy, de csakis saját magunkat okolhatjuk azért, hogy nem gyűjtöttük be a három pontot – mondta Lucsánszky Tamás, a Spartacus vezetőedzője. – Tudtuk, hogy ilyen nehéz mérkőzés lesz, de nem kellő lendülettel és éllel játszottunk ahhoz, hogy meg is tudjuk nyerni. Az első félidőben nagyon kevés volt a mozgás elöl, ezért a szünetben néhány pozícióban változtattunk. A mosonmagyaróvárihoz hasonló felfogású ellenfeleket nagyon nehéz legyűrni, ilyenkor kellene egy-egy jól sikerült pontrúgás, de most ennek is híján voltunk. Ősszel is volt részünk éppen elég ilyen mérkőzésben, azokon is megszenvedtünk. Aztán nemhogy három pontot nem szereztünk, az egy is elúszott, példátlanul sportszerűtlen körülmények, illetve egy buta játékvezetői döntés következtében kapott gól miatt.

Tíz veretlenül megvívott mérkőzés után kapott ki a Szpari, fájó, hogy éppen hazai pályán, alacsonyabban rangsorolt csapattól.

– Az ősziekkel együtt a sokadik lehetőségét szalasztjuk el annak, hogy feltegyük az i-re a pontot és kezünkbe vegyük a sorsunk alakulását – így Lucsánszky Tamás. – Ez valamiért rendre nem történik meg, ezzel együtt jár az elismerés a csapatnak a szép sorozatáért. Nyilvánvaló, hogy szerzett gól nélkül nem lehet meccset nyerni, és nem kellett volna hisztiznünk a kapott gól miatt, ha mondjuk jól játszva addigra már három nullra vezetünk. Élnünk kellett volna a magunk által megteremtett lehetőséggel. Dolgoztunk tíz meccsen keresztül azért, hogy odaérjünk valahova, amit most egyetlen mérkőzésen kidobtunk. Pedig egész héten arról beszélhetünk, hogy nem követhetjük el ezt a hibát.

A Szpari szerdán ismét hazai pályán játszik, a március elején elmaradt mérkőzést pótolja 19 órától a Dorog ellen.
hirdetés