Szpari: a Szolnok ellen is nyerni kell

Máté Péterék állták a sarat a soroksári mérkőzésen
Máté Péterék állták a sarat a soroksári mérkőzésen - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Dajka László szerint minden meccs, így a vasárnapi is nehéz lesz.

A premier sikeres volt, Dajka László győzelemmel mutatkozott be a Szpari kispadján. A soroksári sikernek akkor lesz még nagyobb értéke, ha vasárnap a Szolnok ellen mindhárom pontot megszerzi majd a nyíregyházi együttes.

A két együttes őszi meccsét a Tisza-partiak nyerték, Rokszin Ádám duplázott, a Szpari gólját Tisza Tibor szerezte. A szolnokiak ugyan legutóbb otthonukban kikaptak a Siófoktól, de az idén ez csak a második vereségük volt.

Javulást szeretnének

– Néhány közös edzés után már tisztábban látom a csapatot – kezdte érdeklődésünkre Dajka László, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – A játékosok bizonyították, hogy fogékonyak mindenre, ők is javulást szeretnének. Mind a soroksári mérkőzésen, mind a tréningeken megtesznek mindent. Igaz, a játék még nem volt sziporkázó, számunkra az a legfontosabb, hogy hétről hétre előrébb lépjünk játékban és eredményességben. Úgy gondolom, a hátralévő találkozók nehezek lesznek, ezért szeretnénk minél stabilabban, higgadtan és nyugodtan játszani. Vasárnap pedig itthon tartani mindhárom pontot.

Mindenki bizonyíthat majd

A mester azt is elmondta, hogy Holdampf Gergő és Ötvös Bence betegséggel bajlódott a héten. Ami a vasárnapi kezdőt illeti, nagy változásokat nem tervez, ám előbb vagy utóbb mindenkinek szeretne lehetőséget adni.

– KM-ML –

NB II.: 32. forduló

Vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–Szolnoki MÁV FC Városi Stadion, 17

V.: Gyarmati (Szilágyi S., Máyer). Spartacus: Megyeri – Szokol, Rubus, Máté, Farkas – Kónya, Kártik – Szécsi, Tisza, Rudolf – Takács T.

Mosonmagyaróvár–Kisvárda Master Good Mosonmagyaróvár, 17

V.: Szilasi (Takács G., Mohos). Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Horváth A., Lucas – Gosztonyi, Oláh G., Cseri T. – Rajczi

Dorog–Soroksár, Szeged 2011–Budaörs, Cegléd–Balmazújváros, Vác–Békéscsaba, Cigánd–Kozármisleny (valamennyi 17), Csákvár–SZEOL SC, Zalaegerszeg–Soproni VSE (mindkettő 18), Siófok–Puskás Akadémia (19)
hirdetés