Szpari ankét: bemutatkoztak az új fiúk

Akt.:
A Nyíregyháza Spartacus új játékosai
A Nyíregyháza Spartacus új játékosai - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Spartacus megtartotta hagyományos szezonindító eseményét.

Kedd délután rendezte meg szurkolói ankétját az NB II.-es rajt előtt álló nyíregyházi együttes. Az eseményen részt vett természetesen Urbán Viktor ügyvezető, megszólalt Kiss Baranyi Sándor, az akadémia igazgatója, nem meglepetés, hogy az utánpótlás-intézmény névadójának unokája, Bozsik József vezetőedző is magához ragadta a szót néhány perc erejéig, mint ahogy a Szparinál szakmai igazgató édesapja, Bozsik Péter is.

Az ankéton elhangzott, hogy a korábban megígért nyolcezres új stadion biztosan felépül, az építés dátumáról azonban még mindig nincs pontos információ. De vajon meddig marad a második vonalban a Spartacus?

– Aki a fociban él, tudja, mindenkinek az NB I. a célja – mondta Urbán Viktor. – A reális cél az első hat helyezés valamelyike. Azt mondom, várjuk meg, hogyan alakul az őszi szezon, és utána beszélhetünk a további tervekről.

– Nem nagyon van olyan szegmense a magyar futballnak, amellyel ne foglalkoztam volna már életemben – ez Bozsik Józseftől hangzott el. – A profitól az amatőrön át az utánpótlásig az összes korosztállyal kapcsolatban voltam már. Bízom benne, hogy a kapcsolattartó, valamint az akadémia és a felnőtt klub közötti „híd” szerepét tökéletesen el tudom látni.

Az utánpótlásnak igen nagy szerepet szánnak a klubnál, a vezetőségi tagok mind kiemelték annak fontosságát, hogy a Nyíregyházáról és a régióból származó gyerekek a Szpari mezében legyenek felnőtt futballisták.

A játékukkal válaszolhatnak

Bemutatkoztak az új igazolások is, ünnepélyesen megkapták a csapat mezét, majd a szurkolók is kérdezhettek. Az eredményességre vonatkozó feltevésekre leghamarabb vasárnap este tudnak érdemi választ adni a futballisták, a Spartacus 19 órakor fogadja a Kazincbarcikát az idény első meccsén.

Az érkezők névsora

Daru Bence, Nagy József, Bakos Szabolcs, Gulyás Máté, Gyurján Bence, Polényi Gábor, Nagy Tamás, Faggyas Tamás.

Utánpótlásból felkerültek: Kulcsár Hunor, Tóth Ádám, Nagy Máté, Végső Előd, Starosta Dávid.

KM
hirdetés