Szpari – Az ilyen meccset meg kell nyerni!

Szpari – Az ilyen meccset meg kell nyerni!
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Hiába vezetett a Szpari, a soroksáriaknak sikerült egalizálniuk.

Három említésre méltó esemény előzte meg a Nyíregyháza Spartacus szerdai, Soroksár elleni hazai bajnokiját. Kettő sajnálatos. Egy idősebb drukker a lelátóra menet megszédült, majd elesett a lépcsőn. Megsérült, és mentővel kórházba kellett szállítani. A résztvevők egy perces néma felállással emlékeztek a közelmúltban elhunyt Farkas Bélára, aki első élvonalbeli meccsét a Szpariban játszotta. A kezdőrúgást a világbajnoki hatodik gyalogló, Helebrandt Máté végezte el.

Lucsánszky Tamás több helyen is változtatott a legutóbbi kezdőn, a sérült Jova Levente helyett Hermány Bence állt a kapuba, lehetőséget kapott Bajzát Péter, Kártik Bálint és Fodor Ferenc. Az első fél órát nem túl izgalmas mezőnyjáték jellemezte, a labdabirtoklási mutató a hazaiak mellett szólt. Bajzát két lövési kísérlete, valamint Pekár László fejese jelentett némi veszélyt, illetve a hajrá kezdetén Rudolf Gergely távoli szabadrúgása.

A második félidő elején Pekár 10 méteres bombáját hárította Kovács Dániel. Kisvártatva Pekár jobb oldali szögletét követően Rubus Tamás hét méterről lőtt, ám a soroksári kapus ismét a helyén volt. Magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szpari. Eredménytelenül, ráadásul hamar visszaszürkült a játék. Aztán megtört a jég, az ismét előrehúzódó Rubus már nem hibázott. Nem sokkal később jött a pofon. Pedig Pekár szöglete után előbb Kelemen Dávid fejelhetett, majd a második oldali beívelésnél Bajzát. A kontrából viszont egyenlítettek a vendégek, akik aztán ráültek a számukra jónak tűnő eredményre.

A házigazda nagy elánnal próbálkozott: egy Pekár-beadás után Rudolf veszélyes perdítését blokkolta Gyömbér Gábor. Elkeseredetten rohamozott a Szpari, a ráadásban Rudolf vállalkozott lövéssel, majd szabadrúgásáról lemaradt Kelemen. A másik oldalon is volt egy nagy lehetőség, ám Orosz Márk is hibázott. Így maradt a döntetlen.

– KM-ML –


Jegyzőkönyv

Nyíregyháza Spartacus–Soroksár 1–1 (0–0)

Városi Stadion, 2 840 néző, v.: Németh (Berényi, Víg-Tarsoly)

Spartacus: Hermány – Hinora, Kelemen, Fodor, Rubus – Kártik, Csilus (Gajdos, 83.) – Pekár, Rudolf, Rezes (Géréczi, 61.) – Bajzát (Kesztyűs, 74.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Soroksár: Kovács – Fülöp, Dvorschák, Gyepes, Gyömbér, Valencsik – Gárdos (Orosz, 58.), Tamási (Pál, 73.), Derekas, Lakatos – Albert (Csillag, 80.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gól: Rubus Tamás (1–0), a 65., Lakatos (1–1) a 72. percben.

65. perc: Pekár bal oldali szabadrúgása után Rubus maga elé perdítette a labdát, majd kissé balról, 8 méterről a hosszú sarokba lőtt, 1–0.

72. perc: Fülöp Noel jobb oldali beadását Hermány Bence Lakatos István elé ütötte, a soroksári játékmester 7 méterről gyengén lőtt, úgy nézett ki, hogy a gólvonalon álló Hinora Kristóf hárítani tud, ám bal lábáról a jobb sarkára, onnan a hálóba pattant a labda, 1–1.

Lucsánszky Tamás: – Nyert meccset engedtünk ki a kezünkből, az ellenfélnek nem volt kapura lövése. Vezetésünknél bealudtunk egy kontránál, ez pedig pontokba került. Egy ilyen találkozót kapott gól nélkül le kell hozni ahhoz, hogy győzni tudjunk.

Lipcsei Péter: – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott és jól védekeztünk. A második félidőben a hazaiaknak több lehetőségük volt, de sikerült kiegyenlítenünk.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés