Szpari – Azok az utolsó előtti passzok…

Gréczi Gáboréknak (a labdával ) élniük kell a lehetőségekkel
Gréczi Gáboréknak (a labdával ) élniük kell a lehetőségekkel - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Vasárnap a kazincbarcikaiak ellen önbizalommal és gól­erősen kell focizni.

Korán örültünk, hiszen a néhány napos tavasz után ismét visszaköszön a tél. Az előrejelzések inkább komisz, mint focimeccses időt ígérnek. Ez van, ez ellen nem lehet tenni. Így vizitál majd vasárnap Nyíregyházán a kazincbarcikai alakulat.

Játékra alkalmas legyen a pálya!

A második vonal egyik újonca ellen ősszel Pekár László, majd Rezes László találataival kétszer is vezetett a Szpari, ám a vége 2-2-es döntetlen lett. A Vitelki Zoltán irányította borsodiak a tizedik helyen állnak harmincegy ponttal, öttel kevesebbet gyűjtöttek eddig a jelenleg hatodik Spartacustól. Idei két meccsükön pályaválasztóként előbb nyertek a Szolnok ellen (2–1), legutóbb viszont kikaptak (1–4) a Budaörstől. Ezt a fiaskót bizonyára szeretnék mihamarabb feledtetni.

– Bízom benne, hogy vasárnap azért játékra alkalmas körülmények között játszhatunk – kezdte a beharangozó beszélgetést Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Ami nagyon fontos, hogy koncentrációban előre kell lépnünk, az utolsó előtti passzok kicsit lassúbbak, az ellenfél így tud rájuk reagálni.

Fejjáték lett a foci

– Úgy érzem, hiányzott az első két meccsen az önbizalom, pedig erre szükség lesz vasárnap is, mert várhatóan a Kazincbarcika szervezetten védekezik majd, így a helyzeteket ki kell használnunk. Sok egyforma csapat van – az MTK talán az egyedüli kiemelkedő a mezőnyből – így az első gól meghatározó. Utána már kinyílnak a hátrányba kerülő együttesek, és nagyobb arányú különbség is lehet, de éppen ezért az utolsó döntések a kapuk előtt mind védekezésben, mind támadásban nagyon fontosak. Abszolút fejjáték lett a futball, mind taktikailag, mind fizikálisan egyformák az ellenfelek, így nüanszok döntenek, ezért kell nagyon koncentrálni a befejezéseknél – vélekedett Lucsánszky Tamás.

ML

Labdarúgás: NB II., 25 forduló (24. játéknap)

Péntek: Budafok–MTK 2–3 (1–1)

Vasárnap. Nyíregyháza Spartacus–Kazincbarcikai SC. Városi Stadion, 17, v.: Takács T. (Medovarszki J., Horváth R.). Spartacus: Jova – Hinora, Rubus, Kelemen, Farkas – Kártik, Csilus T. – Gréczi , Kesztyűs, Pekár – Gajdos.

Csákvár–Kisvárda Master Good. Csákvár, 17., v.: Molnár A. (Szalai B., Pápai). Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Hej, Melnik, Misic, Jánvári – Ilics, Lukács R.

További mérkőzések: Békéscsaba–Győr (14), Cegléd–Zalaegerszeg, Vác–Mosonmagyaróvár, Szolnok–Soproni VSE, Budaörs–Szeged 2011, Dorog–Soroksár (valamennyi 15), Gyirmót–Siófok (17)
hirdetés