Szpari – Bizony jelest érdemel az első ötös

Remekül teljesített a Szpari
Remekül teljesített a Szpari - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Szpari magabiztosan nyert és ismét pontelőnnyel áll a tabella élén.

Fél óra késéssel kezdődött szombaton a Szpari hazai meccse. A felsőtárkányiak busza és az egyik játékvezető autója egy baleset utáni dugóba került. A korábban Nyíregyházán is játszó Nánási Balázs orvosija nem volt rendben, így nem játszhatott (pályára lépett viszont az ­ex-szparisták közül Karacs Péter és Molnár Marcell). Aztán elkezdődött és a Spartacus hamar eldöntötte a meccset.

Előbb Szokol Zsolt lőtt felső leces bombagólt, majd Rezes László remek labdaátvétel után parádésan perdített a kapuba. Húsz perc sem kellett és már kétgólos volt az előny. Majd Harsányi Zoltán párját ritkítót produkált, mert pár percen belül kétszer is a kapuba talált, ám a játékvezető mindkétszer lest ítélt (nem biztos, hogy mindkétszer jogosan). A hazaiak uralták a játékot, miként a második fél­időben is, amely szintén jól indult, a csereként beállt Zoran Kosztics fejessel növelte az előnyt. Aztán Harsányi is bevágott egy nagy és igazi gólt, a kegyelemdöfést jelentő ötödiket pedig Pölöskey Péter lőtte.

A vendégeknek három nagy helyzetük volt, mindháromszor rávezethették a labdát Ovszijenko Volodimirre, ám a hazai kapus mindháromszor bravúrral védett. Érdekesség, hogy két ilyen helyzet utáni kontrából gólt kaptak a felsőtárkányiak.

A Szpari meggyőző játékkal és sok helyzettel rukkolt ki és jelest érdemlően nyert a bajnokságban a legnagyobb különbséggel (kétszer volt 4–0), a legtöbb szerzett góllal. Az már a bátori nyuszi ajándéka, hogy másik megyebeli csapatunk legyőzte a Szparit üldöző Ceglédet, így ismét pontelőnyük van a nyíregyháziaknak.

KM-ML
hirdetés