Szpari – Eddig felemás a felkészülés

Edzőteremben a Szpari focistái
Edzőteremben a Szpari focistái - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Délelőtt konditerem, délután örökösföldi műfű. Ez várta kedden a Nyíregyháza Spartacus focistáit, akik bő két hete készülnek az NB III-as bajnokság tavaszi folytatására.

– Felemás időszakon vagyunk túl – kezdte az eddig eltelt időszak summázását Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Akik dolgoztak, azok maximálisan odatették magukat az edzéseken. Sajnos többen kiestek, ám a körülmények ellenére nem adok alább a tervezettből és remélem mihamarabb a teljes keret gyakorolhat.

Sérültből sajnos van bőven. Zoran Koszticsot és Savo Rakovicsot még decemberben megműtötték. Zoránnak a térdét tisztították meg, Savonak az orrát operálták. Utóbbi már elkezdte az edzéseket, előbbi még nem. Szokol Zsolt még felkészülés első hetében megsérült, ezért sem játszhatott az edzőmeccseken.

Sajnos nem csak húzódása van, hiszen a műszerek izomszakadást mutattak ki. Mohamadou Abdouramannak a körme gyulladt be, Luis Ramon Colonel pedig útlevelének intézése miatt ezért hagyott ki tréningeket. És nem beszülünk az apróbb sérülésekről, amelyek miatt ugyan nem kellett gyakorlást kihagyni, ám nem lehetett százszázalékkal edzeni.

Ami a munkát illeti, hamarosan remek feltételek között gyakorolhatnak Törtei Tamásék, hiszen pénteken indul a csapat a törökországi Belekbe. Ismert feltételek között készülhetnek, és négy felkészülési mérkőzés vár a csapatra. Vasárnap a kétszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes kazah FC Kairat ellen kezd a Szpari, három nappal később pedig a német Viktória Berlin következik.
hirdetés