Szpari – Egy pont és más semmi

Nyíregyháza Spartacus vs. Csákvár
Nyíregyháza Spartacus vs. Csákvár - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Nem sikerült a győztes premier, egy Rudolf Gergely nem csinált nyarat.


Elkezdődött. Talán a nagy meleg miatt, de sokan kissé későn indultak el a másodosztályú focibajnokság nyíregyházi rajtjára. Még hosszú sorok álltak a pénztárak előtt, amikor elkezdődött a Nyíregyháza Spartacus első megmérettetése, amelyen a csákvári csapat volt az ellenfél.

Mátyus János, a hazaik mestere váratlanokat húzott így a kezdő összeállításánál, bár a tucatnyi új játékos miatt a szurkolóknak talán minden összetétel váratlan lett volna. Az viszont meglepő volt, hogy a fiatal Pálinkás Gergő balhátvédként kezdett, a másik kötelező fiatal Vámos Márk pedig ennek az oldalnak a szélén. Az újak közül várható volt, hogy Máté Péter a védelem tengelyében lesz az elejében nem volt meglepő, a középpályán pedig Holdfampf Gergő és Tamási Zsolt léphetett pályára.

PS1_0898

Kattintson a képre a galériáért!

Jó tíz perc elteltével már-már gólt kiáltottak a drukkerrek, ám Rezes László perdítését védett Kovács Gábor kapus. A hazaiak nem találtak fogást az egyértelmű védekezést felvállaló vendégekkel. Volt olyan oldalszabadrúgás a szögletzászló közelében, hogy valamennyi csákvári a tizenhatosán belül volt, a hazaiaknál viszont négyen is biztosítottak ( A szolnoki edzőmeccsen egy szöglet utáni kontrából kaptak gólt). Az várható volt, hogy a sok focista miatt nem várható parádés kezdés, ám így is bosszantó volt, hogy a hazaiak rendre hosszú Ívelésekkel próbálkoztak, sajnos eredmény nélkül. A ráadásban nagy helyzetbe kerültek a vendégek, de bakiztak.

Szünetben nem változtattak a mesterek, egy ideig minden ugyanúgy folytatódott. Aztán Rudolf Gergely egyre visszább lépegetett és megpróbált olyan labdákat adni társainak, amilyet neki kellene kapnia. A félidő derekát elhagyva Rezes ugratta ki Rudolfot, aki egyedül vezette a kapu felé a a labdát, ám lövés helyett jobbra passzolt. A csereként beállt Heffler Norbert egy lövőcsel után akár vissza is passzolhatott volna a feladóhoz, ám lőtt, de a labdával a kapufát találta el. Valamelyest megpezsdült a játék, voltak hazai helyzetek. Az is igaz, hogy a hajrában ismét nagy esélyt kaptak a csákváriak, de ők is hibáztak, miként a vendéglátók. Így aztán maradt a gól nélküli nyíregyházi nyitány, aminek a dunántúliak bizonyára örülnek. A hazaiak aligha, hiszen három pontos rajtot szerettek volna. A vasárnap este látottak alapján van még mit csiszolni a Szpari játékán és bizony nagyon hiányzott Igor Zofcák, Zorán Kosztics… De az már a múlt. A jelen? Dolgozni kell és mihamarabb ütőképessé tenni a csapatot, mert van még harminchét meccs…

KM-ML
hirdetés