Szpari – Egyet sapkás fejessel, egyet sarokkal

Akt.:
Bajzát Péter sapkája elmozdult amikor az első gólt fejelte
Bajzát Péter sapkája elmozdult amikor az első gólt fejelte - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Bajzát Péter duplázott a Szpari vasárnapi edzőmeccsén, amelyen a Putnok volt az ellenfél.

Vasárnap nyoma sem volt a csütörtöki kellemes időnek. Nem sütött a nap, csak a műfű nem változott a Szpari második hazai edzőmeccsére. Az ellenfél az NB III. keleti csoportjában ötödik Putnok volt. A nyíregyháziaknál szinte az a csapat kezdett, amelyik a Kassa elleni meccset zárta. Kivétel volt a kapuban Fülöp Gergő, a próbajátékos végig védte a találkozót. Ő egyébként korában a nyírbátori csapatban is védett, két éve az akkor harmadik vonalban szereplő Szpari hazai meccsén ő állt a bátori kapuban. Ugyancsak tesztelés alatt van a debreceni Koval Viktor, illetve a szintén belső védő, húsz éves szabadkai Danilo Pejavics.

A kassaiak ellen Bajzát Péter szerezte a meccs egyetlen találatát, vasárnap ő nyitotta ki a gólzsákot, mégpedig egy szöglet utáni sapkás fejessel. Aztán Dragóner Filip vágta a léc alá a labdát, majd Bajzát parádés sarkazással duplázott. Az első játékrészben szinte tucatnyi helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, de csak háromszor rezdült a putnoki kapus hálója, egyszer pedig a baloldali kapufa hárított. A borsodiak is szerezhettek volna gólt, hiszen tizenegyest kaptak, ám Zimányi Ádám a baloldali kapufára lőtte a labdát.

A második félidőből jó tíz perc ment el amikor elején Bajzát helyére Bíró Dominik állt, Aztán jött az újabb hazai gól, egy szöglet után Szokol Zsolt fejelt a hálóba. Beálltak a cserék, a játék kép nem változott. Továbbra is a Spartacus irányította a játékot, sorra a alakította ki a helyzeteket. Gajdos Zsolt lesről fejelt a kapuba, majd Csilus Tamás már már eredményes volt, ő állította be a végeredményt.

– KM-ML –


Nyíregyháza Spartacus-Putnok 5-0 (3-0).

Stadion műfüves pálya, 100 néző. Fülöp – Szokol (Hinora, 68.), Koval (Rubus, 68.), Pejovics (Kelemen, 68.), Papp (Farkas, 68.) – Hornyák (Kártik, 68.), Ötvös (Kesztyűs, 68.), Holdampf (Csilus 68.) – Gréczi (Sinanovic 68.), Bajzát (Bíró, 57.), Dragóner (Gajdos, 68.)

Gól: Bajzát (13.), Dragóner (25.), Bajzát (45.), Szokol (67.), Csilus (80.).
hirdetés