Szpari – Egykori klubjuk ellen készülnek

Az alapos felkészítés, a szabályok ismertetése után kezdődhetett a körözés
Az alapos felkészítés, a szabályok ismertetése után kezdődhetett a körözés - © Fotó: klub
Nyíregyháza – Kelemen Dávidban nincs drukk, hogy vasárnap az MTK lesz a Szpari ellenfele.

Nehéz és különleges erőpróba vár vasárnap a Spartacus focistáira. A második vonal soros körében a listavezető MTK vendégei lesznek a nyíregyháziak.

A nagy hagyománnyal bíró fővárosiaknál a szakmai stáb több tagja (Feczkó Tamás vezetőedző, György Rolland erőnléti edző, Szergej Pacaj pályaedző, Nagy Enikő pszichológus) nyíregyházi. A Szpariban pedig több játékos kötődik a kék-fehérekhez, így a kapus Jova Levente, a hátvédek közül Hinora Kristóf, Fodor Ferenc, Kelemen Dávid, Forró Gyula, azaz szinte a teljes védelem.

– Jó emlékekkel térek vissza, hiszen ott nőttem fel, ott lettem NB I.-es játékos – kezdte érdeklődésünkre a fentebb említettek közül Kelemen Dávid.

– Drukk nincs bennem, mert amióta eligazoltam, már kétszer játszottam az MTK ellen, az új stadionban egyszer léptem pályára.

Már odafigyelnek rá

– Jó lesz olyan társakkal találkozni, akikkel felnőttem, gyerekkorom óta együtt fociztam. Ebből talán profitálhatok is, hiszen Vas Patrikkal sokat játszottunk együtt, ismerem a szokásait, tudom, hogy miként és merre szokott cselezni. A támadóik közül Thorgelle Sanyi is volt három évig a csapattársam.

Kelemen Dávid gólerős védőnek számít, már két remek fejessel tűnt ki. Ezzel már külön figyelmet is kiérdemelt az ellenfelektől.

– Valóban érzem, a góljaimig azt kaptam ellenfélként, akit a szokásoknak megfelelően kiosztottak. Azóta már rendre magas, jól fejelő belső védők állnak mellém a pontrúgásoknál. Ilyen nem volt korábban, azért is tudtam gólt fejelni kétszer is – így Kelemen Dávid.

Mivel a legutóbbi meccset szombaton játszotta az együttes, a hosszú hetet csütörtökön egy csapatépítő program színesítette.

A csapat kibuszozott a RabócsiRingre, és gokartba ültek a játékosok.

KM-MLSporthírek


hirdetés