Szpari – Együtt kell kilábalni a bajból

Szpari – Együtt kell kilábalni a bajból
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Bozsik József elismeri, bajban van a Szpari, de nem adhatják fel a munkát.

A Nyíregyháza Spartacus vasárnap 1–0-ás vereséget szenvedett a forduló előtt kieső helyen álló Siófok otthonában és visszacsúszott a tabella 16. helyére.

– Ez volt a leggyengébb teljesítményünk a szezonban – értékelt kritikusan Bozsik József, a Spartacus vezetőedzője. – Gyengén futballoztunk, egyénileg és csapatszinten is, védekezésben, valamint támadásban egyaránt sok hibát követtünk el. Így is érdekes volt a meccs abból a szempontból, hogy a végén volt lehetőségünk, hogy egyenlítsünk. Azt viszont ki kell jelenteni most már, hogy bajban vagyunk, nyolc forduló után hét pontot szereztünk.

Nem abból a fából faragták

– A bajban mutatkozik meg az ember – folytatta az edző. – A legnagyobb hiba lenne most feladni. Nem is abból a fából faragtak, aki a legnagyobb bajban otthagyja a csapatot. Szeretnénk tenni ezért a klubért és tényleg olyan méltó helyre visszahelyezni a klubot, ahova való. Ebben segítség, hogy több szurkolónk elkísért minket Siófokra is, végig buzdítottak minket, az ő jelenlétük ad erőt, hogy kilábaljunk a bajból. Azon dolgozunk, hogy orvosoljuk a hibákat, ami miatt itt tartunk.

Ugyan nem volt nyerőszériában a Szpari, a tréner szerint mégis váratlanul jött a vereség, és leginkább annak a mikéntje.

– Letörtek a játékosok, azért is mert eddig működött a játékunk, és a Vasas elleni meccsen az utolsó pillanatokban történt egyenlítés is azt mutatta, hogy fölfelé halad a csapat. Ez a teljesítmény váratlanul ért minket, főleg úgy, hogy egész héten öröm volt nézni őket az edzésen.

Közösen kell megtalálni…

– Azt a teljesítményt nem tudtuk megközelíteni a bajnokin – zárta szavait Bozsik József, és hozzátette, hasonló helyzetben gyakran volt az előző években a Szpari, ám a játékosokkal úgy gondolják, közösen kell megtalálni a megoldást.

MKTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés