Szpari – Ellilult arcú focisták és játékvezetők

Akt.:
A vasárnapi hidegben a kesztyűk nem sokat jelentettek...
A vasárnapi hidegben a kesztyűk nem sokat jelentettek... - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A vasárnapi időjárás teljes mértékben alkalmatlan volt a focira.

Ez minden volt, csak foci nem. Sokan vélekednek így a másodosztályú focibajnokság vasárnapi rajtjáról. A Szpari hazai pályán ikszelt a gyirmótiakkal. Irreális körülmények között.

– A vasárnapi időjárás nem volt alkalmas a labdarúgásra. Még a téli sportokra sem igazán, pedig ott fel lehet öltözni megfelelően. Rossz volt ránézni a játékosokra, a játékvezetőkre, akik közül többen enyhe fagyási sérülést szenvedtek. Volt, akinek fél órával a lefújás után, három forró zuhanyt követően is még lila volt a bőre, s akinek a szeme vérzett be.

Balesetveszélyes volt a pálya

– Tudomásul kell venni, hogy mínusz tíz-tizenkét fokos hidegben nem lehet futballmérkőzést játszani. Nem beszélve a pálya talajáról, ami balesetveszélyes volt. De örülünk annak, hogy jövőre még egy héttel korábban kezdhetünk majd a kiírás szerint, biztosan jobb lesz – jegyezte meg nem kis iróniával, de a lényegre tapintva Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője

– Annak örülünk, hogy az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, vannak fűtött pályák, de ez még nem egységes – folytatta a Szpari mestere. – Olyankor kell lejátszani a mérkőzéseket, amikor erre alkalmasak a stadionok. Azt mondta a legutóbbi meccsünkön a jeges fagyott talajra a játékvezető, hogy két feltételnek kell teljesülnie, ha pattan és gurul a labda, akkor játékra alkalmas. A harmadik feltétel is érdekelne, mert ez a kettő nem igazán teljesült. A pályaviszonyok miatt már harmadik hete lehetetlen minőségi munkát végezni.

Ezzel együtt nem keressük a kifogásokat, és ha kell, akkor vasárnap is játszunk és nyerni szeretnénk – így Lucsánszky Tamás.

Több osztályban sorra mondják le a hét végi bajnokikat, a hírek szerint a női labdarúgó NB II.-ben a Nyíregyháza Spartacus szombaton folytatja a pontvadászatot. A kiírás értelmében a Kelen SC lesz a vendég a Tiszavasvári úti pályán.

Meccsre készülnek

– Úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés – kezdte a szerdai sajtótájékoztatót Makay Robin, a Nyíregyháza Spartacus női csapatának vezetőedzője.

– A bajnoki főpróbát a román másodosztályban listavezető Nagybánya elleni meccs jelentette. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, igaz a vendégek nyertek 3–2-re. Remélem a súlyos egyéni hibákat leszámítva a formánkat át tudjuk menteni a bajnoki rajtra.

A Szpari játékosai közül Kovács Anikóra kétféle fellépés is várhat a hétvégén – Nyíregyháza ad otthont a futsal Magyar Kupa négyes döntőjének, a nagypályás focista pedig a hajdúböszörményiek teremcsapatában is szerepel.

ML
hirdetés