Szpari – Emberelőnyben sem sikerült kicsikarniuk a győzelmet

Gajdos Zsoltéknak nem sikerült bevenniük a zalaiak kapuját
Gajdos Zsoltéknak nem sikerült bevenniük a zalaiak kapuját - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A zalaegerszegiek a szakadék szélén kapaszkodók erejével küzdöttek.

Igazából nem sikerült kiköszörülni a mosonmagyaróváriak elleni hazai és a győri fiaskót, hiszen vasárnap este csak az egyik pontot tartotta itthon a Szpari. Az várható volt, hogy vendég zalaiak aligha adják olcsón a bőrüket, hiszen nyilvánosságra hozták: a játékosok kéthavi járandóságukat csak akkor kapják meg, ha bennmarad a csapat a másodosztályban.

Emberelőnyből sem

– Az első félidőben idegesen, kapkodva, nagyon sok gyermeteg hibával játszottunk – indította a beszélgetést Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Szünet után a csapat megpróbálta kirángatni magát a gödörből. Sajnos, nem sikerült még az emberelőnyünket sem gólra váltani. Az egerszegiek játékában benne volt a szakadék szélén kapaszkodó ember megsokszorozódó ereje. Egyébként ez a ZTE tavasszal legyőzte a Kisvárdát és a Békéscsabát is.

– Nagyobb türelmet érdemelne a csapat. Megpróbáltunk mindent, amit a padról lehet. Ültek is a változtatások, de nem sikerült gólt szerezni. Van, aki olyan szezont fut, hogy az ilyen meccseken a nyolvannyolcadik percben a kapuba talál. Nekünk is ott volt a lehetőség, ám Hornyák Marcit lerántották, ha nem tudják ezt tenni, akkor valószínűleg befejeli a labdát.

Két hét alatt hat meccs

– A legnagyobb baj, hogy a sok rotáció tönkreteszi a játékot. Két hét alatt játszunk hat meccset, úgy vélem a helyezéseket mindenkinek az őszi szereplése fogja eldönteni. Kimondottan gyenge volt a játék, de ha a drukkerek mellénk állnak, lehet, hogy beszurkolnak egy gólt, ami egy ilyen meccsen nagyon fontos – így Lucsánszky Tamás.

A javításra hamar lehetőség van, hiszen szerdán a Kazincbarcika lesz a vendég.

ML
hirdetés