Szpari – Értékes skalppal gazdagodtak

Pekár László elől mentett az öngólt szerző Villám Balázs
Pekár László elől mentett az öngólt szerző Villám Balázs - © Fotó: kisalfold.hu/Bertleff András
Nyíregyháza – A gyirmóti siker előtt utoljára áprilisban nyert vendégként a Spartacus.

Ajándékozni remek érzés – hangsúlyozzuk főként az ünnepek előtt. Villám Balázsnak erről azért más a véleménye. A gyirmóti focista vasárnap egy gólt ajándékozott a vendég nyíregyházaiknak.

Jól zárt a védekezés

Ajándékgólnak ne nézd a szépségét – vallják a Szpari focistái, akik az így kapott három ponttal egy hellyel előrébb léptek a tabellán. Azért tettek is a jó eredményért, a helyzetek alapján az első fél­időben nekik állt a zászló. A második játékrészben pedig Jova Levente bravúrjaival szívósan tartották és őrizték meg az előnyt.

– Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sok helyzetet teremtettünk, a hazaiaknak pedig nem adtunk lehetőséget – kezdte visszatekintését a találkozóra Lengyel Roland, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Jól zárt a védekezésünk, ha három nulláról megyünk az öltözőbe, egy szót sem szólhatott volna az ellenfelünk.

Jó egyéni teljesítmények

– A második játékrészben az utolsó húsz percre beszorultunk, de ne feledjük el, hogy a bajnokesélyes listavezető otthonában léptünk pályára. Hősiesen és fegyelmezetten védekeztünk, hol Jova Levi volt a helyén, hol a védők mentettek. Megoldottuk a védekezést, volt szerencsénk is, de ez is kell a focihoz. Gondoltuk, hogy lesznek meleg szituációk, de fegyelmezett volt a csapat, ráadásul voltak jó egyéni teljesítmények is. Ősszel eddig egy pontot szereztünk idegenben, a mostani három ponttal nagy skalpot gyűjtöttünk be. Így Lengyel Roland.

A Szpari ezt megelőzően legutóbb április elsején nyert vendégként, mégpedig 5–4-re Sopronban. Remélhetőleg a következőig nem kell sokat várni, mondjuk egy hetet, hiszen vasárnap Kazincbarcikán vizitálnak a nyíregyháziak.

ML
hirdetés