Szpari – „Fél lábon” is három pontra törnek

Akt.:
Pekár László mellől fogynak a rutinos társak
Pekár László mellől fogynak a rutinos társak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Lengyel Roland szerint itthon minden esetben csak a győzelem lehet a cél.


Mint ismert, a Nyíregyháza Spartacus vasárnap úgy szenvedett 2–1-es vereséget Balmazújvárosban, hogy talán közelebb állt a győzelemhez, mint az ellenfele, de minimum „ikszes” volt a meccs. Hamar eljött a javítási lehetőség a Szpari játékosainak, ugyanis szerdán hétközi fordulót rendeznek az NB II.-ben.

Az ellenfél a Vác együttese, amely a nyíregyháziakhoz hasonlóan három győzelemmel rendelkezik, ám hárommal több pontot szerzett eddig, mivel a mezőnyben ötös holtversenyben (a Csákvárral, a Vasassal, a Tiszakécskével és a Siófokkal karöltve) a legtöbb, szám szerint nyolc döntetlent ért el.

– A hétvégi bajnokin az első félidőben tudatosan visszább álltunk, de gyámoltalanul játszottunk – emlékezett vissza Lengyel Roland, a Spartacus vezetőedzője.

Kórház a város szélén

– A második félidőben harcmodort változtattunk, támadóbb játékot vállaltunk fel, ez már jobban is feküdt nekünk. Ebből kell kiindulnunk, itthon egyébként is mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy bárki is legyen az ellenfél, nyerni szeretnénk – tette hozzá az edző.

– Nagyon masszívan védekeznek, abból próbálnak kontrázni, megvannak erre a megfelelő játékosaik – mutatta be a tréner a váci csapatot. – Nehéz mérkőzés lesz, pláne azért, mert lassan olyanok vagyunk, mint a kórház a város szélén. Hat felnőtt játékosunk dőlt ki sérülés miatt, nagyon nem egyszerű pótolni őket, mert rutinos futballistákról van szó, de mint mondtam, a három pont megszerzése a célunk.

MK


Labdarúgás: NB II., 16. forduló

Szerda

Nyíregyháza Spartacus-Vác

Városi Stadion, 19., v.: Ducsai (Varga Zs., Varga G.)

Spartacus: Fadgyas – Polényi, Fodor, Pejovics, Farkas – Kártik, Bakos, Kulcsár – Pekár, Hornyák, Dragóner. Edző: Lengyel Roland.

További mérkőzések: Tiszakécske-Budafok, Monor-Budaörs (13.30), Kaposvár-Balmazújváros, Békéscsaba-Dorog, Győr-Soroksár, Csákvár-Gyirmót, Siófok-Kazincbarcika, Vasas-Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg-Cegléd (19.).
hirdetés