Szpari – Feszültség volt bőven, gól viszont nem

Akt.:
Nyíregyháza Spartacus vs. Zalaegerszegi TE FC
Nyíregyháza Spartacus vs. Zalaegerszegi TE FC - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A hajrában emberelőnyben játszva sem tudta kiharcolni a győzelmet a Spartacus a ZTE elleni NB II-es mérkőzésen.

Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője feszült mérkőzés prognosztizált vasárnap délutánra, és a jövőbe látott. A lelátói feszültségről persze csapata első félidőbeli haloványabb teljesítménye gondoskodott, de volt pillanat, amikor a tréner is lemondóan legyintett, és indult meg a technikai zóna széléről a kispad felé.

Az év elején még a feljutást célba vevő csapatok közül a vendégségbe érkezett Zalaegerszeg ma már a bennmaradásért küzd, hiszen a Budaörs elleni hazai veresége következtében a kiesést jelentő 18. helyre zuhant vissza. Úgy tűnt, nagyobb motivációt jelentett a vendégek számára onnan menekülni, mint a szparistáknak még elérni a dobogót, mert kezdetben a Zete támadott többet, és Jelena Richárd közeli lövését valamint Patvaros Zsolt távoli emelését is védenie kellett a hazai kapusnak, Jova Leventének. A Szpari a labdaszerzések utáni megugrásokra alapozott, de az első félidőben különösebb veszély nélkül tette mindezt.

A második játékrész elején is vendégcsapat veszélyeztetett, Vernes Richárd az alapvonalról próbálta kapu elé gyötörni a labdát (sikertelenül), majd Babati Benjámin beadása után vágta ki a labdát a kapu torkából Farkas Márk. Lucsánszky Tamás nem várt tovább, gyors egymásutánban kettőt is cserélt, és Pekár László meg is szerezhette volna a vezetést, de Kesztyűs Barna visszagurított labdájából centikkel elvétette a jobb alsó sarkot.

Kisvártatva szinte ugyanonnan próbálkozhatott Pekár – és szinte ugyanannyival lőtt mellé. Aztán Devecseri Szilárd állíttatta ki magát a néhány percen belül kapott két sárga lapjával, jött is harmadik csereként a közönség által pályára követelt Hornyák Marcell. Aki aztán meg is szerezhette volna a győztes gólt, de közeli fejese elkerülte a jobb felső sarkot.

Emberelőnyben már nagy fölényben játszott a Szpari, de a győztes gólt a négyperces hosszabbításban, az akkor kiharcolt szögletekből sem tudta bepréselni. Úgyhogy ezen a meccsen tényleg csak feszültség volt – gól viszont nem született.

NB II: Jegyzőkönyv, események, nyilatkozatok

Nyíregyháza Spartacus–Zalaegerszegi TE FC 0–0

Városi Stadion, 1230 néző, v.: Veizer (Punyi, Kormányos).

Spartacus: Jova – Hinora, Fodor F., Rubus, Farkas M. – Kártik – Gréczi (Csilus T., 58.), Pekár, Kesztyűs (Hornyák, 79.), Szinanovics (Dragóner, 52.) – Gajdos. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

ZTE: Kovács Z. – Polényi G., Nagy T., Devecseri, Fodor Á. – Patvaros, Hudák M. – Babati (Kovács Á., 75.), Vernes (Forgács A., 79.), Bedi – Jelena (Lencsés, 89.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Kiállítva: Devecseri a 76. percben

Percek, események

76. perc: Devecseri követett el szabálytalanságot a mezőnyben, a játékvezető tovább engedte az akciót, majd miután az véget ért, felmutatta a második sárga lapot és utána a pirosat is a korábbi válogatott védőnek.

Mesterszemmel

Lucsánszky Tamás: – Kimondottan rosszul, enerváltan, idegesen kezdtük a mérkőzést, a rengeteg pontatlanság meghatározta a mérkőzést. Amikor tíz játékosra fogyatkozott az ellenfél, előttünk adódott a meccslabda, de elhibáztuk.

Artner Tamás: – Az első félidőben a mi elképzelésink szerint alakult, megvoltak a helyzeteink is. Döntetlen színezetű mérkőzésen a kiállítás után az egy pontért küzdöttünk, és a csapat erejét is mutatja, hogy meg is szereztük azt.
hirdetés