Szpari – Fiatal edzők fontos meccse

Szpari – Fiatal edzők fontos meccse
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Szpari előzni szeretne Békéscsabán és elrontani az ünnepi hangulatot.


Több szempontból is különleges meccs elé néz Bozsik József. A Nyíregyháza Spartacus szakvezetője vezetőedzőként először ülhet a piros-kékek kispadján, hiszen a klub vezetésével megegyezve véglegesítették a poszton és a következő szezonban is ő irányítja a csapatot.

Vasárnap Békéscsabán játszik csapata, a tét a bronzérem, ráadásul a lilákat az a Boér Gábor irányítja, akivel Bozsik József együtt végezte el az A-licenszes kurzust. És még valami: a Kórház utcai stadionban a meccs után ünneplik az 1988-ban Magyar Kupa-győztes, Csank János irányította csabai csapatot.

Rubus továbbra sem játszhat

– Ismét nem volt sok időm a gondolkodásra, gyorsan kellett választ adnom. Úgy vélem ilyen szituációban nem biztos hogy igazat mondana, aki nemmel válaszolna a felkérésére. Számomra ez óriási lehetőség és mindenképpen szeretném bizonyítani, hogy fiatal korom ellenére megállom a helyem ebben a pozícióban. Szeretném megmutatni, hogy a generációmra lehet számítani, bátran lehet nyúlni fiatal edzőkhöz.

– A Békéscsaba jó csapat, Boér Gabit jól ismerem, így nehéz mérkőzésre számítunk. Mindent megteszünk majd azért, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Nehéz ­meccs lesz, mert a hazaiak nem véletlenül állnak a harmadik helyen. Mivel a csabaiak vasárnap emlékeznek a kupagyőzelmükre, az ünnepi találkozó miatt sok néző várható. Bízom benne, hogy ez minden játékosunkat feldobja és sikeresen zárjuk a találkozót – így Bozsik József.

A játékosok közül Bajzát Péter továbbra is sérült és Rubus Tamás sem játszhat. Ő kerékpározás után pénteken kezdhette el az edzéseket, sajnos az ő játékára ebben a bajnokságban már nem számíthat a szakvezetés.

ML
hirdetés