Szpari – Gyors gólváltás a dermesztő hidegben

Akt.:
Szpari – Gyors gólváltás a dermesztő hidegben
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Fagyhalál közeli állapot a tavaszi NB II-es idénynyitón, amelyen a Gyirmót elvitt egy pontot Nyíregyházáról.

Még sütött a nap, de már mínusz hat fokot mutatott a hőmérő. Mire Nyíregyházán is kezdetét vette az NB II-es „tavaszi” szezon, már lebukott a napkorong, a hőmérséklet pedig célba vette a mínusz tízet. Fagyoskodott minden és mindenki, síruhába öltözött emberek dideregtek a lelátón, kővé dermedt a labda, jégcsappá változott a hordozható számítógép vezetéke.

A harang meg csak szólt megint. Ahogy az őszi szezon szinte majd’ minden hazai meccsén, most is volt kire emlékezniük a jelenlévőknek. Erejük teljében lévő fiatalembereknek szólt a gyászszünet, a harmincévesen elhunyt szurkolónak, Tolnai Gergőnek, az ötven esztendősen eltávozott korábbi labdarúgónak, Barkóczi Lászlónak és a 26 évesen a másvilágra költözött korábbi Szpari-játékosnak, Lázár Bencének.

Felocsúdni sem volt idő, és már vezetett a vendég Gyirmót, a gól szerzője, Sandal Dominik akaratán kívül talált a hazai kapuba, hiszen Jova Levente épp az ő fejére bokszolta a labdát szöglet után. Gyorsan jött a válasz is, az egyenlítés előtt is a kapusról pattant a gólszerző elé a labda, Rusák Edvárd hárítása után Gréczi Gábor kotorta be a hálóba.

Nem volt egyszerű kezdeményező futballt játszani ilyen körülmények között, talán ezért is játszott inkább kivárásra a Szpari. Az első félidő hátralévő részében keveset forogtak veszélyben a kapuk, továbbra is inkább a szöglet- és szabadrúgások adtak esélyt a csapatoknak.

Szünet után támadóbb szellemben jött ki a hazai csapat, de ügyelni kellett a bal oldalon meglóduló Présinger Ádámra is. Gréczi labdaszerzése után alakult ki ígéretes helyzet a nyíregyháziak előtt, de nem sikerült lövéssel befejezni a létszámfölényes szituációt. Aztán Pekár László percei következtek, előbb balról befelé cselezve a jobboldali kapufa tövét találta el, majd hasonló szituációt követően az oldalhálóba lőtt. A kettő között Kesztyűs Barnának is volt egy távoli kísérlete, ami után Rusák védett.

A végén már túlélésre játszottak a csapatok, egy-egy szöglet itt is, ott is kínált még esélyt, de az eredmény már nem változott. Jelentjük, a meccs végére meg lett a mínusz tíz fok is, de senki sem fagyott meg sem a pályán, sem a nézőtéren. A körülményeket látva, ez is nagy szó.

NB II: 22. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Gyirmót FC Győr 1–1 (1–1)

Városi Stadion, 500 néző, v.: Csonka (Medovarszki J., Kormányos).

Spartacus: Jova – Hinora, Rubus, Kelemen D., Farkas M. – Kártik, Csilus T – Gréczi (Csilus Á., 60.), Kesztyűs (Holdampf, 73.), Pekár (Dragóner, 90.) – Gajdos. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gyirmót: Rusák – Áchim S., Villám, Szilvási – Nagy P., Lázár P. – Szalánszki (Csongrádi, 92.), Paku, Sandal, Présinger – Laki B. Vezetőedző: Szepessy László.

Gól: Sandal (0–1) a 8., Gréczi (1–1) a 17. percben

Percek, események

8. perc: Présinger jobboldali szöglete után a kapujából kimozduló Jova éppen Sandal fejére ütötte a labdát, amely a kapu bal oldalában kötött ki, 0–1.

17. perc: Gajdos 10 méterről leadott lövését Rusák még kiütötte, a kipattanóból azonban Gréczi 4 méterről az üres kapuba lőtt, 1–1.

Mesterszemmel

Lucsánszky Tamás: – Megint egy rangadó, amelyen hátrányba kerültünk, így dupla energiát kellett mozgósítani az egyenlítés érdekében. Nem játszottunk szellemesen, nem is nyertünk, holott az ilyen mérkőzéseket nüanszoknak kellene eldöntenie.

Szepessy László: – Nagyon nehéz viszonyok között jó iramú meccset játszott a két jól felkészült csapat. Az első félidőben mindkét fél ismerkedett a szibériai körülményekkel, majd szünet után már nyíltabb volt a játék. A döntetlen igazságos, és számunkra megfelelő is.
hirdetés