Szpari – Győzelmekre játszanak

Kártik Bálint (jobbra) szerződéshosszabbítással kezdte a szezont
Kártik Bálint (jobbra) szerződéshosszabbítással kezdte a szezont - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Spartacus kontrollált játékot akar nyújtani az NB II. új idényében.

Nincs még két hónapja, hogy a nyíregyházi focisták Szolnokon befejezték az előző, hullámhegyekkel és -völgyekkel tarkított szezont, már kezdődik is a következő bajnoki évad. Június eleje óta történtek változások a játékoskeretben és a szakmai stábban egyaránt, számos felkészülési meccset lejátszott az együttes, most már aztán jöhet a lényeg: újra tétmeccseken szurkolhatnak a Szpari drukkerei.

– Kontrollálni szeretnénk a meccseket, akkor is, ha nálunk van a labda, és akkor is, ha nincs – felelte Bozsik József vezetőedző arra a kérdésre, mi lehet a csapat erőssége az előttünk álló szezonban. – Erre helyeztük a legnagyobb hangsúlyt a felkészülés alatt, és ez a legtöbb edzőmeccsen meg is valósult.

Jó hét után jó meccs jöhet

A szakember a Spartacus utolsó két felkészülési mérkőzése után arról beszélt, hogy az azt megelőző héten a játékosok kevésbé voltak koncentráltak az edzéseken. Szezon közben ez akár végzetes is lehet, a mester azonban inkább a pozitívumot látta meg a dologban.

– A múlt hét szerdától éreztem, hogy a fiúk visszavettek kicsit a koncentrációból, ettől függetlenül mindkét NB III.-as ellenfelet úgy vertük meg, ahogy azt tennie kell egy magasabb osztályban játszó együttesnek – utalt a tréner a Nyírbátor és a Tiszaújváros ellen aratott 3–0-ás győzelmekre. – Végig domináltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Bizakodva várom emiatt a hétvégi bajnokit, mert ha a gyengébb edzésmunka után is jól teljesítettünk, akkor ez remélhetőleg hatványozódik a mostani, jobban sikerült hetünk után.

Mindenre fel kell készülni

– Az első meccsen mindig nagyobb drukk van az emberben – mondta még a nyitányról a tréner, majd előretekintett a szezon további részére. – Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy harmincnyolc meccsből áll a szezon, ez is egy lesz közülük. Az összesen úgy fogunk pályára lépni, hogy nyerni akarunk. Ha minden jól alakul, akkor ott kell lennünk az élbolyban. Befolyásolhatja ezt, hogy adott esetben háromnaponta kell meccset játszani, közbejöhetnek sérülések, eltiltások. Hatással lehet az eredményességre az időjárás, hiszen nem mindig ugyanolyan körülmények között lépsz pályára. Ilyen esetekben más típusú játékkal kell előrukkolni, nekünk az a feladatunk, hogy ezekre a változó tényezőkre felkészítsük a csapatot.

Kártik Bálint hosszabbított

A Szparihoz kapcsolódó hír, hogy a csapat 1+1 évvel meghosszabbította Kártik Bálint eredetileg 2019-ben lejáró szerződését. A 21 éves középpályás az előző szezonban 31 bajnokin lépett pályára, alapembere volt csapatának, a szurkolók őt választották az őszi idény legjobbjának.

NB II.: 1. forduló

Vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–Kazincbarcika v.: Horváth T. Nyíregyháza, 19.00

Nyíregyháza Spartacus:

Jova – Nagy J., Nagy T., Pejovic, Forró – Ötvös, Kártik, Gulyás – Gyurján, Rezes, Pekár. Vezetőedző: Bozsik József.

MKSporthírek


hirdetés