Szpari: Győzelmet és jó játékot!

A nyíregyházi meccset a Szpari nyerte 4-2-re
A nyíregyházi meccset a Szpari nyerte 4-2-re - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Akár a harmadik helyen is telelhet a Spartacus, Holdampf Gergő besárgult.

Ez a harc lesz a végső… Az idén legalábbis mindenképpen. Vasárnap zárul a második vonalbeli focibajnokság, az idei utolsó kör egyben a tavaszi szezon második fordulóját is jelenti. A Nyíregyháza Spartacus idegenben, Tatabányán lép pályára, mégpedig a Budaörs ellen.

Vecsésen fognak aludni

A Bognár György dirigálta budaörsiek négy ponttal kevesebbet gyűjtöttek be, mint a negyedik helyen, harminchárom egységgel posztoló Szpari. A két együttes tehát semmiképpen nem tud helyet cserélni, viszont amennyiben a nyíregyháziak nyernek, a békéscsabaiak pedig nem, akkor a Szpari a tabella harmadik helyén telelhet. Ősszel, a gólzáporos nyíregyházi meccs­en a hazaiak nyertek 4–2-re.

– Ez a félszezon egy meccsre zsugorodott, egy jó játékkal elért győzelem esetén lennék elégedett – kezdte a beszélgetést Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – A legfontosabbnak a három pont megszerzését tartom, mert akkor sikerülne kozmetikázni a hektikusabb őszi szereplést. Győzelemmel előkelőbb helyről lehetne mérleget vonni és nekivágni a következő szezonnak.

A Spartacus ellen sok csapat elsősorban a védekezésre összpontosít, a visszaállt ellenfelet pedig nem könnyű feltörni. A Budaörs nem tartozik az ilyen csapatok közé, elég, ha csak az őszi nyíregyházi meccsre gondolunk. Így akár kellemes ellenfélnek is nevezhetnénk.

– Nem tudom, hogy ebben az osztályban van-e kellemes ellenfél. Az biztos, hogy egy nagyon stílusos, agresszív labdaszerzésre és támadójátékra épülő csapatról van szó. Ebből a szempontból valóban a támadóbb szellemű csapatok közé tartozik és vendégként nehéz mérkőzésre számítok – így Lucsánszky Tamás.

A legutóbbi kezdőhöz képest biztosan lesz változás, mert Holdampf Gergő besárgult, így nem játszhat. Remélhetőleg az időjárás nem lesz olyan zord, mint a legutóbbi körben volt.

A nyíregyháziak szombaton már útnak indulnak. Mivel Telkiben rendezvény van, a szállás Vecsésen lesz, a szombati tréning pedig Soroksáron.

Vasárnap aztán irány Tatabánya és remélhetőleg egy jó és győztes mérkőzés.

– KM-ML –
hirdetés