Szpari – Győztes búcsúban bíznak

Szpari – Győztes búcsúban bíznak
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Spartacus a kiesés ellen küzdő Szolnok vendége lesz a zárókörben.

Ettől könnyebb búcsú is lehetett volna. Vasárnap véget ér a pontvadászat a magyar labdarúgás második vonalában. A Nyíregyháza Spartacus akár még a negyedik helyen is zárhat, de hatodiknál rosszabb nem lehet.

A házigazda szolnokiak számára viszont hatalmas a tét, hiszen szeretnének bennmaradni, ehhez viszont mindenképpen nyerniük kell. A két együttes nyíregyházi találkozóját Horgosi Donát öngóljával és Bajzát Péter találatával 2–0-ra nyerte a Szpari.

– Lehetett volna könnyebb és nehezebb meccs is a zárásra – kezdte a beszélgetést Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Az bizonyos, hogy a szolnokiak úgymond az életükért fognak küzdeni vasárnap. – Az utolsó hazai meccsünkön tapasztalt hozzáállást és játékot várok a csapattól. A védekezésünk tetszett, remélem a támadójáték területén sikerül előrébb lépnünk. Ugyanúgy szeretnénk idegenben is zárni, mint legutóbb itthon.

A maximumra törekednek

– A szolnokiakon sokkal nagyobb a teher, hiszen a bennmaradásért küzdenek. Nekünk nem elég csak nyerni ahhoz, hogy a negyedikek legyünk, hiszen a szintén hatvan ponttal bíró Budaörs gólkülönbsége jobb. Így a mi sorsunk nem csak a mi kezünkben van, viszont mindent megteszünk azért, hogy kihozzuk magunkból a maximumot – így Bozsik József.

A korábban sérült Kelemen Dávid, Holdampf Gergő és a szintén maródi Rubus Tamás mellett a legutóbb megsérült Szokol Zsoltra sem számíthat a szakvezető.

– ML –
hirdetés