Szpari – Három pont kell a harmadikon

Szpari – Három pont kell a harmadikon
Nyíregyháza – Védekezésben más lesz a Szpari, remélhetőleg ennek meg is lesz az eredménye.

Ismét hazai gyepen próbál meg javítani a vártnál jóval szerényebb mérlegén a Szpari. Ezúttal a mosonmagyaróváriakat látják vendégül a nyíregyháziak. A két együttes őszi találkozóját Kártik Bálint góljával a Spartacus nyerte. Az eredményt alighanem most is elfogadnák a nyírségiek. A szurkolók persze azt remélik, hogy a győzelemhez megfelelő játék is párosul. Az lenne az igazi!

Jól kontrázó ellenfél

Az ötödik helyen álló, nyugati határszéli csapat győzelemmel indította a tavaszt, az elmúlt héten viszont 2–1-re kikapott a Siófok ellen. A mosoniak harminchét ponttal az ötödik helyen várják a fordulót, nyolc egységgel többel bírnak, mint a tizenkettedik Szpari.

Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője levonta a két bajnoki tanulságait, és szerkezeti változtatást ígért.

– Változtatunk, mert a védekezésben mást kell játszanunk. Láttam az okokat, hiszen a hat kapott gól sok, ráadásul ebből négyet, de inkább ötöt kontrából kaptunk. Zártabban kell majd védekezni, ezért amennyiben labdavesztés után az azonnali visszatámadás nem lesz eredményes, akkor vissza kell húzódnunk a labda mögötti területre.

– Ezzel szeretnénk elérni, hogy miként az a kézilabdában ismert, ne kapjunk könnyű gólokat. Ez személycserékkel is jár. Kettővel legalább, de lehet, hogy hárommal. Ráadásul a mosonmagyaróváriak a gyors, jól kontrázó együttesek közzé tartoznak, ezért csakis agresszív játékkal lehetünk eredményesek – vélekedett Véber György.

Miként a szakvezető elmondta, Kártik Bálint kisebb sérülés miatt hagyott ki edzést, de remélhetőleg pályára tud lépni vasárnap.

Amennyiben nem, akkor a fiatalszabály miatt még változások lehetnek a kezdőben. Örömteli, hogy Rudolf Gergely eltiltása lejárt, így ott a helye a kezdőben.

– KM-ML –


Labdarúgás: NB II., 23. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–Mosonmagyaróvár.

Városi Stadion, 14.30. v.: Nazsa (Nagy R., Punyi).

Spartacus: Hermány – Ur, Dvorschák, Rubus, Törtei – Kónya, Kártik – Sinanovic, Rudolf, Szécsi – Takács.. Puskás Akadémia–Kisvárda Master Good Felcsút, 13. v.: Pintér Cs. (Barna G., Szalai B.).

Kisvárda: Ivancsics A. – Izing, Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas, Talabér – Cseri T., Oláh G., Gosztonyi – Horváth Z.

Kozármisleny–Siófok, Dorog–Zalaegerszeg, Szeged 2011–Vác, Cegléd–Csákvár, Budaörs–SZEOL SC, Soroksár–Békéscsaba, Szolnok–Soproni VSE (valamennyi 14.30), Balmazújváros–Cigánd (17)További hírek a Sport kategóriából


hirdetés