Szpari – Három pontot ért a szenvedély

Szpari – Három pontot ért a szenvedély
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Hideg fejjel és nagy szívvel fociztak, a héten két tétmeccset is játszik a Spartacus.

Egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le vasárnap este a Szpari. A győzelemmel a Keleti Front huszonötödik szülinapját is sikerült emlékezetessé tenni, ráadásul Rudolf Gergely is megszerezte első gólját az mostani pontvadászatban.

– Az ellenfélnek is rendkívül fontos lett volna a három pont megszerzése, ebből egy rendkívül agresszív harc alakult ki a pályán – indította visszapillantását a vasárnap esti meccsre Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Szerencsére játékosaink kreativitása miatt mi jöttünk ki belőle győztesen. Még mindig feszülten játszik a csapat, ami azért rossz, mert benne van a hibázás lehetősége. Ezt kellene valahogyan föloldani. még mindig nem merjük megcsinálni azt, amit tudunk. vasárnap nagyon jó reakcióink voltak az ellenfél agresszív játékára. Ezt tetszett nekem. Amennyiben ilyen szenvedélyesen játszottuk volna le a korábbi meccseinket, akkor eredményesebbek lettünk volna, de nem vagyok elégedetlen. Hideg fejjel és nagyon nagy szívvel játszottuk ezt a mérkőzést. Ezt az arcát eddig még nem mutatta a csapat, remélhetőleg elindulunk ezen az úton. Ebben az osztályban csak ezzel lehet sikeresnek lenni.

A hazaik első cseréjénél Forró Gyula hagyta el a játékteret. Mint ismert, a baloldali védő sérülés miatt hiányzott néhány meccsről, az előző fordulóban tért vissza. Sinanovics Sinan beállítása pedig jó húzás volt, hiszen néhány perc után gólt szerzett.

– Gyulát szinte rehabilitáció nélkül tettük vissza a csapatba – kezdte a felvetésekre Lucsánszky Tamás. – Ez persze problémát okoz nekünk. Vasárnap megtett mindent, amikor úgy érezte, hogy gond lehet szólt. Időben jelezte, hogy érzi a korábbi sérülését. Bízom benne, hogy csak egy izomfáradásról van szó.

– Ami Sinanovicsot illeti, a csere már csak ilyen, vagy bejön, vagy nem. Nála bejött, pedig nem könnyű motiválni a kispadon ülőket. Főként, hogy jól kezdtük a bajnokságot és több mérkőzésen semvolt indok a változtatásokra. Öt hét alatt pedig a cserék egy kicsit belefásultak.

Sinanovics tehát arra is jó példa, hogy bárki, bármikor pályára léphet, így annak megfelelő hozzáállással kell készülni és ülni a kispadon. A héten két tétmeccs vár a csapatra, hiszen szerdán Tiszakécskén az NB III. Közép csoportjában második Duna Aszfalt vendége lesz a Szpari, vasárnap pedig Mosonmagyaróváron játszik bajnokit. KM-ML

Ezért járt a büntető: Ágh Zoltán buktatta Dragóner Filipet Fotó: Pusztai Sándor

Tízszer villant a sárga

A feszült hangulatot az is jelezte, hogy a játékvezető tíz sárgalapot osztott ki, mindkét csapatnak egyformán. Az viszont érthetetlen, hogy a hetvenedik percben, amikor a soproni Szabó László letaglózta Hinora Kristófot, miért nem villant a piros. A hazaiak védőjét vasárnap este kivizsgálásra a kórházba kellett szállítani, a szerdai kupameccsen nem is számíthat rá Lucsánszky Tamás.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés