Szpari – Hermány, Rezes és Rudolf távozhat!

Szpari – Hermány, Rezes és Rudolf távozhat!
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Nagy változások előzték meg a Nyíregyháza Spartacus NB II-es focicsapatának bajnoki rajtját. Úi szakma stábbal, tizenöt friss igazolással, a régi-új vezetőedzővel, Lucsánszky Tamással indult a munka. A célkitűzés az, hogy öt éven belül stabilan az élvonalban szerepeljen a csapat, az első lépcsőfoknál nem volt konkrét, helyezésekben megfogalmazott cél.

Tizenöt új játékos

Az előző pontvadászatot a 12. helyen zárta a Szpari 50 ponttal. Tavaly a 21. forduló után a 11. volt a csapat 29 ponttal. Most szintén 21 fordulót követően 4. helyen telel a Spartacus 34 egységgel.

– Azt gondolom sok tekintetben előbbre léptünk, akár a klub, akár a csapat, vagy a játék tekintetében – kezdte az őszi szereplés értékelését Lucsánszky Tamás vezetőedző. – Nyilván nem vagyok maximálisan elégedett, mert szerettem volna én is nagyobb lépéssekkel haladni. Hiányérzetem van az eredmény tekintetében, ám úgy gondolom ilyen változások után ez elfogadható. – Ennyi új játékossal nem könnyű csapatot építeni, erre vannak érvek pro és kontra –folytatta a szakvezető. – Van amikor ez sikerül, van amikor ez nehezebb. Voltak olyan régi reflexek, amiket ki kellett ölni. Viszont rengeteg olyan pozitív változás van, ami az eredményben talán nem mutatkozott meg. Ilyen a szakmai stáb, és az egészségügyi háttér, a feltételrendszer. A játékosok folyamatos kontroll alatt voltak, ezt is meg kellett szokni. Mind olyan tényezők, amelyekkel foglalkoznunk kellett a szezon közben. Azt gondolom, a végére elég jól össze is állt mindez.

A kezdés és a szezon hajrája jól sikerült. Az első öt fordulóban 10, az utolsó ötben 11 pont volt az eredmény. Ennek tükrében rosszul is jöhetett az, hogy csak februárban folytatódik a pontvadászat.

– Felemás a dolog, hiszen valóban jól ment a csapatnak, viszont el is fáradtak fejben a játékosok – tért rá a felvetésre Lucsánszky Tamás. – Ráadásul az sérülések miatt az utolsó meccsre nem is tudunk felkészülni úgy, ahogyan szerettem volna. Ettől függetlenül miután utolsó öt mérkőzésen a mezőnyben egyedüliként veretlenek vagyunk , ezért mindenképpen dicséret illeti a fiúkat. Ők, is megértették, hogy mit szeretnénk, mi az elvárás ennél a klubnál.

– Mindig a lehető legjobbat, a maximumot kihozni a csapatból és magamból. Ezért van bennem egyfajta kettősség, mert az utolsó öt mérkőzés alapján egyértelmű a dicséret, de a bennem és a játékosokban lévő kételyek nem tették folyamatossá és kiegyensúlyozottá a munkát.

Hermány, Rezes és Rudolf

– Lesz mozgás a keretben, szeretnénk új játékosokkal is nekivágni majd a felkészülésnek. Átmozgató programot kaptak a játékosok, január nyolcadikán találkozunk, január végén pedig szeretnénk egy törökországi edzőtábort, és nagyon remélem, hogy lesz lehetőségünk egy másikra is egy korábbi időpontban.- tudatta végül Lucsánszky Tamás.

Lapzárta előtt jött a hír, miszerint hárman távozhatnak a csapatból: Hermány Bence, Rudolf Gergely és Rezes László. Végleges szerződésbontás majd akkor lesz ha az is eldőlt, hogy melyikük hol folytatja pályafutását.
hirdetés