Szpari – Hidegzuhany után gólzáporos győzelem

Akt.:
Dragóner Filip háromszor volt eredményes, a Szpari pedig vette az újabb akadályt
Dragóner Filip háromszor volt eredményes, a Szpari pedig vette az újabb akadályt - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Dragóner Filip háromszor talált a kapuba a sereghajtó soproniak otthonában.

Vasárnap alaposan ráijesztett szurkolóira a Szpari. A listavezető MTK csütörtöki legyőzése után szombaton Sopron felé vette az irányt a piros-kék együttes, másnap itt lépett pályára a sereghajtó házigazdák ellen. Az eső miatt mély gyepen hideg zuhanyként hatott, hogy az ötödik percben már két gólos volt a soproniak előnye. Mindezt lázas betegen vette tudomásul Lucsánszky Tamás, a Szpari vezetőedzője, aki otthon feküdt, a csapatot Bozsik József irányította.

Nem roppant össze a vendégcsapat, olyannyira nem, hogy az első félidő derekára kiegyenlítette az eredményt. Ezt követően inkább mezőnyjáték volt, ám a fölényben játszó nyírségiek továbbra sem mondtak le a támadásokról. Az első félidő ráadásában egy jogos tizenegyest kaptak a vendégek, Pekár László pedig nem hibázott.
A parádés fordítás megnyugtatta a nyíregyházi alakulatot, amely folytatta a gólgyártást. A tizenegyest értékesítő Pekár ismét két pontot jegyzett magának a kanadai táblázaton, mindkét passzát Dragóner Filip értékesítette. A biztos előny tudatában be-be csúsztak bakik, ezek körül egyet kihasználtak a soproniak, ám a duplázó Szabó Viktor ezzel még nem varrta el a mérkőzés szálait. A hajrában tovább nőhetett volna a különbség, ehelyett az exszparista Batizi-Pócsi Balázs elleni szabálytalanságért a soproniak is kaptak egy tizit, amit a szintén duplázó Horváth Péter értékesített. A slusszpoént Rezes László szállíthatta volna, ám hibázott a ziccerénél. Az idegenben szerzett öt gól megsüvegelendő, a kapott négy elgondolkodtató. A három pont igen értékes, ráadásul két játékos, Hornyák Marcell és Pejovics Dániel is debütált bajnokin.

Sopron-Nyíregyháza Spartacus 4-5 (2-3)

Sopron, 350 nézo, v.: Horváth (Szabó, Pápai)

Sopron: Molnár – Varga, Tóth, Horváth, Bor (Hadházi, a szünetben), Koronczai, Angyal, Garda (Kitl, 56.), Batizi-Pócsi, Gyürki (Fazekas, a szünetben), Szabó. Szakmai igazgató: Beko Balázs.

Spartacus: Jova – Hinora, Rubus, Fodor, Forró – Kártik, Ötvös – Csilus Á. (Rezes, 65.), Pekár, Papp (Pejovics, 91.) – Dragóner (Hornyák, 77.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

2. perc: Egy jobboldali beadást Horváth Péter fejelte a kapuba, 1-0.

5. perc: Horváth lövését bravúrral védte Jova Levente, ám a kipattanó labdát Szabó Viktor közelről a kapuba vágta, 2-0.

20. perc: Fodor Ferenc passzolt Hinora Kristóf elé, aki 10 méterről nem hibázott, 2-1.

22. perc: Pekár László indította Dragóner Filipet, aki 12 méterről lőtt a kapuba, 2-2.

45+1 perc: Hinorát rántották le a hazai tizenhatoson belül, a büntetőt Pekár biztosan értékesítette, 2-3.

53. perc: Pekár ívelését Dragóner a tétovázó védők között 14 méterről váltotta gólra, 2-4.

60. perc: Ismét Pekár adta a gólpasszt, Dragóner pedig értékesítette a centerezést, 2-5.

70. perc: A vendégvédelem hibáját kihasználva Szabó lőtt a kapuba, 3-5.

85. perc: A Batizi-Pócsi buktatásáért megítélt jogos büntetőt Horváth értékesítette, 4-5.
hirdetés