Szpari – Hinniük kell az elvégzett munkában!

Nagy Tamás góljával kezdődött a felzárkózás
Nagy Tamás góljával kezdődött a felzárkózás - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Bozsik József szerint a Szpari játékosainak önbizalmat adhat a Vasas elleni feltámadás.

A Nyíregyháza Spartacus hihetetlen módon szerzett pontot az előző szezonban még élvonalbeli Vasas elleni NB II.-es bajnokin: a 88. percben még 3–1-re vezettek a fővárosiak, a hazaiak azonban 3–3-ra mentették a meccset.

Idegesen is működött a játék

– Kicsit idegesen kezdtünk, de a játékunk akkor is működött – értékelte a mérkőzést Bozsik József, a Spartacus vezetőedzője. – Nem bizonytalanított el, hogy hátrányba kerültünk, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és szép góllal egyenlítettünk is. A szünetben készültünk rá, hogy a Vasas meg fogja nyomni a félidő elejét, de helyezkedési hibáinkból gyorsan kétszer is betaláltak.

Jól szálltak be a cserék

– Tanakodtunk a kispadon, hogyan nyúljunk hozzá a csapathoz – folytatta a tréner. – Abból a szempontból figyeltük a játékosokat, hogy kit mennyire viselt meg a gyorsan kapott két gól. A cserék nagyon jól szálltak be és tudtak lendíteni a csapat játékán, ami mutatja, hogy a keretünk erős. Az utolsó fél órában az sem lett volna túlzás, ha fordítunk.

– Rengeteget dolgozunk, a labdás csapatedzés mellett sok kiegészítő foglalkozást vezettünk be – fejtette ki a szakvezető a vasárnapi egyenlítés jelentőségét. – Azért csináljuk ezt, hogy fejlesszük a játékosokat. Tanulási folyamatról beszélünk, ez viszont azzal jár, hogy most nem úgy jönnek az eredmények, mint ahogy szeretnénk. Nehéz feldolgozni, amikor rengeteget dolgozol és mégsem jönnek az eredmények. Ilyenkor kell megmaradnia a hitünknek. Ez a meccs óriási visszaigazolás volt, nem lehet olyan szituáció, ami elbizonytalanít bennünket attól, hogy jó irányba tartunk – így Bozsik József.

Nyertek a mosoniak

És még valami. Hétfői számunkban tévesen írtuk a Dorog-Mosonmagyaróvár meccs eredményét. Nem gól nélküli döntetlen született, hanem a mosoniak nyertek 2–0-ra

MK
hirdetés