Szpari – Ismét egy kiharcolt győzelem

Szpari – Ismét egy kiharcolt győzelem
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Véber György nem kérte a csapattól, hogy a vezetés után álljon vissza Siófokon.

Lehet ez egy nagy menetelés kezdete? Lehet, hiszen a hazai győzelem után vasárnap Siófokon is mindhárom pontot megszerezte a Szpari. A meneteléshez persze kell még néhány győztes meccs, de az alap már megvan.

Ami a siófoki találkozót illeti, a tévéközvetítés jóvoltából sokan láthatták, hogy Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője most is olyan viszonyban van a labdával, amilyen az ő generációjánál még majdnem természetes volt. Előbb okszival kapta le a játékszert, majd megtartotta a lábfején. Aztán csak a szeme sarkából odalesve szelídítette meg a lasztit. No, de térjünk vissza a pályán történtekhez.

Csak pozitívan!

– Miként azt a mérkőzés után is kihangsúlyoztam: ismét szó szerint kibrusztoltuk a három pontot – kezdte visszapillantását a találkozóra Véber György. – A második félidőben a gól utáni játékunk nagyon nem tetszett. Nem kértem a csapattól, hogy így álljunk vissza, ezek még olyan beidegződések, amelyeket ki kell törölni a fejekből. Ám az is igaz, hogy minden ilyen apró siker a segítségemre van. Csak pozitívumokban gondolkodom. Két meccset hoztunk le gól nélkül, igaz, a siófoki meccsen a támadójátékunk gyenge volt, de a hazaiaknak a kapufán kívül nagy helyzete nem volt. Szerkezetben jól működtünk, egyéni teljesítmények között akadtak halványak. Rudolf Gergely ismét nagyon sokat dolgozott, ám emiatt el is fáradt. A többeknek fel kellene nőniük mellé. Még mindig nem jött ki az a csapatból, ami benne van, de legalább már nyerünk. Végül kiverekedtük a győzelmet, és a hét legfontosabb feladata, hogy a közelgő két meccsen a hat pontot begyűjtsük.
A mester által említett két meccs közül az első csütörtökön lesz a Kozármisleny ellen. Vasárnap hazai pályán a Dorog lesz az ellenfél. Ezen a két meccsen kell hat pontot szereznie a csapatnak.

KM-ML
hirdetés