Szpari – Ismét se játék, se pont, ez már sokk!

Akt.:
Szpari vs. Dorog
Szpari vs. Dorog - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Szpari játékosai a beszélgetések és változtatások után nem tudtak mit kezdeni a dorogiak ellen.


A kozármiselnyiek elleni vereséget követően beszélgetéseket és változásokat ígért Véber György a Szpari mestere. Mindkettő megtörtént, utóbbit a szurkolók is láthatták a vasárnapi meccsen. A Dorog elleni kezdőbe került például az a Harsányi Zoltán aki tavasszal még nem rúgott labdába bajnokin. A Debrecenből érkezettek közül Tisza Tibor, Máté Péter és Rezes László keretbe sem kerültek.

Katari játékvezető dirigált

A találkozót Sultan Salem Alsofyani személyében egy katari játékvezető dirigálta. Asszisztensei, Tóth II. Vencel és Ring György csütörtökön még Kassai Viktor segítőiként a Roma-Lyon Európa-liga meccsen léptek fel.

Az első nagy helyzet Harsányi nevéhez fűződik, aki Sinanovic Sinan beadását hat lépésről fejelte fölé. A dorogiak szemlátomást megerősítették védekezésüket elől viszont azt a Simon Attila próbált gondot okozni, akinek leigazolására a nyíregyháziak is gondoltak. Az első félidőben több helyezett is kidolgoztak a hazaiak, ám nem sikerült bevenni. Kevés volt a szélről vezetett akció, gyakorta pontatlanul érkeztek középre a labdák, az átlövés pedig szinte ismeretlen volt. Inkább csak gyömöszölték ellenfelüket a hazaiak, ami az első játékrészben nem vezetett eredményhez.

Szünetben cseréltek a hazaiak. Ám nem játékost, hanem mezt, így a kék felsőt fehérre váltották. Harsányi ismét villant, kiszúrta, hogy a vendégkapus beadásra helyezkedik, balról a kapura tekerte a labdát ám Demjén Patrik hárítani tudott. nem sokkal később Sinanovic nagy helyzetben 14 méterről nem találta el a kaput.

Átütőerő nélküli támadójáték

Mezőnyfölényben játszott a Szapri, de átütőerő nélkül, a vendégkontrák közül pedig az egyik figyelmeztető volt, ám Szedlár Zoltán lövését lábbal védte Hermány Bence. Nem sokkal később már ő is tehetetlen volt mert egy újabb bal oldali akció végén már eredményesek voltak a dorogiak. Ez a találat aztán eldöntötte a hazaiak sorsát, mert ami addig nem sikerült, arra az idő múlásával egyre kevesebb volt az esély.
Ez ismét egy elkeserítő produkció volt. A védekezésbe gyakorta csúszott hiba és bizonytalanság, az előrejátékot pedig ismét minősítette az eredménytelenség.

Nyíregyháza Spartacus–Dorog 0–1 (0–0)

Városi Stadion, ezer néző, v.: Alsofyani (Tóth, Ring)

Spartacus: Hermány – Szokol, Ur, Rubos, Törtei – Holdampf, Kártik – Sinanovic, Tamási (Vámosi, 78.), Harsányi (Szécsi, 75.) – Takács (Dragóner, 60.). Vezetőedző: Véber György.

Dorog: Demjén – Kővári, Berkó, Csató, Bora – Lénárt, Füredi – Medgyes (Szedlár, 63.)s, Mészáros, Grabant (Hartyán, 92.) – Simon (Sitku, 80.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gól: Simon (0–1) a 74. percben

74. perc: Egy vendégakció végén Szedlár balról passzolt középre, Simon Attila pedig 6 méterről nem hibázott, a bal alsó sarokba perdített, 0–1.

Mesterszemmel

Véber György: – A látottak alapján három dologra gondolok. Vagy nagyon gyenge edző vagyok és ennyit tudok kihozni a csapatból, vagy igaza volt az elődömnek a múlt heti nyilatkozatában, vagy csak olyan dolgok történtek, amelyekre nem tudok magyarázatot adni. Egyiket sem tudom elhinni, hogy valós lenne, így egyet tudok tenni, megpróbálok dolgozni tovább.

Németh Szabolcs: – Nagyon egységesek voltunk, és ez a szív diadala volt. El kell ismerni, a mezőnyben jobb volt a Nyíregyháza, de a gólt mi szereztük. Nagyon fontos három ponthoz jutottunk, büszke vagyok a csapatra! Ez a szív diadala volt, fantasztikus győzelmet szereztünk.
hirdetés