Sport

2013.10.03. 10:23

Már a házigazda sem lóg ki a sorból

A Nyíregyházi TK visszahódítaná a tekézők Kárpát Kupáját a szlovákiaiaktól.

A Nyíregyházi TK visszahódítaná a tekézők Kárpát Kupáját a szlovákiaiaktól.

A bajnoki év első, és egyetlen igazi hazai fellépése szombaton lesz esedékes a Nyíregyházi TK számára. Miután a Kárpát Kupának nincs olyan kitétele, mint a szuperligás mérkőzéseknek, hogy csak lemezes pályán lehet megrendezni, ezért nincs annak sem akadálya, hogy a sorozatban tizenharmadik nemzetközi megmérettetésnek a Városi Stadion adjon otthont.

Mint az utóbbi években mindig, ezúttal is három szomszédos ország magyarlakta területeiről érkeznek a vendégek: Erdélyből a marosvásárhelyiek, a Vajdaságból a magyarkanizsaiak, a Felvidékről pedig a nagysárosiak. Valamennyi klub hazája (tehát Románia, Szerbia és Szlovákia) élvonalbeli bajnokságában szerepel, ettől az évtől a nyíregyháziak sem lógnak ki a sorból. Ezt bizonyítandó, az NYTK szeretné visszahódítani a trófeát, amelyet tavaly a Velky Saris, vagyis a szlovákok csapata nyert meg. A visszavágás első része jól sikerült, hiszen az NYTK megnyerte a nyári szlovákiai tornát.

A verseny szombaton délben kezdődik (előtte megemlékeznek a torna egyik alapítójáról, a nemrégiben elhunyt Koleszár Józsefről), de már reggel kilenctől dőlnek a bábuk, hiszen betétprogramként megmérkőzik egymással a nyíregyházi női amatőr és a nagysárosi női szuperligás csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!