Szpari – Jól kezdtek, és most végig is vitték

Már a mérkőzés elején kicsúszott a talaj a csákváriak lába alól
Már a mérkőzés elején kicsúszott a talaj a csákváriak lába alól - © Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Pesti Tamás
Nyíregyháza – A korai gólok igencsak megalapozták a Szpari csákvári sikerét.

Sikeres volt az eleje, jó a vége. Minden klap­polt, a Spartacus biztosan nyert 3–0-ra Csákváron. A mieink ezzel visszavágtak a dunántúliak őszi, nyíregyházi sikeréért.

Jó és eredményes foci

– Mi már többször kezdtük jól a mérkőzésünket, de most végig is vittük – indította a beszélgetést érdeklődésünkre Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Úgy álltak hozzá a srácok a meccshez és úgy indították, ahogyan azt kell. Hamar jöttek a helyzetek, és szerencsére a gólok is. Ebből a szempontból a csapat megmutatta, hogy tud jó és eredményes futballt produkálni. Sajnálom, hogy nem sikerült még a kapuba találni az első félidőben, mert volt rá lehetőségünk.

– Szünet után úgy mentünk ki a pályára, hogy van mit védenünk – folytatta Zoran Szpisljak. – Stabilak voltunk, nem kellett kapkodni, rohanni. Arra fektettük a hangsúlyt, hogy szervezettek legyünk, volt tartásunk, elhittük, hogy meg tudjuk tartani az előnyünket. A csákváriak ugyan kicsit közelebb kerültek a kapunkhoz, mint az első félidőben, ám igazi nagy helyzetük nem volt. Türelmesen vártuk azt az egy-két szituációt, amikor sikerülhet pontot tenni a meccsre. Ez be is jött, és a hajrában még egyszer bevettük a csákváriak kapuját – így Zoran Szpisljak.

Nincs szerdai edzőmeccs

Hétfőre pihenőt kaptak a játékosok, kedden indul a szokásos heti program. Most szerdán nem lesz edzőmeccs, vasárnap pedig hazai pályán lehet tovább szilárdítani a pozíciót a középmezőnyben. Nem lesz könnyű, hiszen a győriek vizitálnak a stadionban.

MLSporthírek


hirdetés