Szpari – Két pontba kerültek a bakik

Akt.:
Szpari – Két pontba kerültek a bakik
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az első félidő a Spartacusé, a második a békéscsabaiaké volt.

Kicsit szeles, de napsütése idő várta mindazokat, akik vasárnap kíváncsiak voltak a Szpari hazai bajnokijára, amelyen a Békéscsaba volt a vendég. Dajka László, a Spartacus vezetőedzője néhány poszton változtatott a legutóbbi kezdőn. A lilák a biztonságot helyezték előtérbe, a Spartacus támadott többet az első félidőben.

Kipattant a kapusról

Többször is helyzetbe kerültek, ám az átlövések (Kártik Bálint és Rudolf Gergely) és az egyéni akció (Holdampf Gergő) sem járt eredménnyel. Túl a félidő derekán néhány csabai kontra hordozott veszélyt, ám gólig a vendégek sem jutottak. Aztán Rudolf a főiskola, bocsánat az egyetem felől fújó szél segítségével kapura bombázott egy majd negyven méteres szabit. A kapusról kipattanó labdát Dvorschák Gábor passzolta a hálóba. A hajrában nyíltabban játszottak a vendégek, bűnhődtek is. Előbb még egy gyors hazai kontra után a brazil Fabio mentett, az utolsó előtti percben azonban növelte előnyét a Szpari, mégpedig egy pazar akció végén Rezes László volt eredményes.

Szünetben két váltásra is elszánta magát a vendégek mestere, így pályára lépett az az Urbin Péter, aki több, mint tíz éve Nyíregyházán is megfordult. A második játékrész elején Birtalan Botond csavart mellé egy szabadrúgást, majd rátettek egy lapáttal a viharsarkiak, és sokat szabálytalankodtak. Aztán szépítettek. Megyeri Gábor belepaskolt egy, a kapuját elkerülő labdába, a szögletet követően pedig a tétovázó védők között Urbin büntetett. Nem sokkal később paprikás lett a hangulat, mert egy hazai kontránál Tisza indult meg, áthámozta magát Bagi Istvánon, aki a földön maradt. A játékvezető sípolt, és a vendégeknek adott szabadrúgást.

Emberhátrány a végére

Dajka László is kettős cserére szánta el magát, amikor a hazai védelem bizonytalanságát kihasználva egyenlítettek a vendégek. A ráadás első percében Dragóner Filip szinte az alapvonalról a kapufára fejelte a labdát. Aztán egy kupacba ugrottak a játékosok, Holdampf Gergő akaszkodott össze Pilán Márkóval , mindketten kaptak egy-egy sárágát, mivel Holdampfnal ilyen már volt, a piros is villant.. Az utolsó pillanatban Rudolf lőtt a kapu elé egy szabadrúgást, ám nem talált társat a labdája.

Az első félidő a hazaiaké volt, ám a két gólos előny nem volt elég a üdvösséghez, mert a védelem bakijait megbüntették a békéscsabaiak.

– KM-ML –
hirdetés