Szpari: kezd visszaköszönni az alázatos edzésmunka

Szpari: kezd visszaköszönni az alázatos edzésmunka
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A cigándi győzelem a nyíregyházi együttes gólkülönbségének is jót tett.

Hogyan lesz mínusz ötből plusz kettő? A választ a Szpari adta meg. A cigándi 7–0-ás győzelem nem csak értékes három pontot jelentett a nyírségieknek, hanem azt is, hogy az eddigi negatív gólkülönbségük (mínusz öt) átváltott pozitívra (plusz kettő). Ez olyan eredmény volt, amire sokan felkapták a fejüket. Rá is fért már a nyíregyháziakra egy ilyen siker, hiszen jó ideig gödörben volt a csapat. A legutóbbi két győzelem remélhetőleg azt mutatja, hogy a kudarcokkal teli sorozat már végleg a múlté.

– Őszintén szólva nem lepett meg a cigándi játék, hiszen ilyet vártam a csapattól – indította a beszélgetést Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – A találkozó előtt elmondtam, hogy az eddigiekhez képest másabb lesz a játékunk és ezt be is mutatta a csapat. Valószínűleg igen rossz napot fogtak ki a hazaiak, ám ezzel nem foglalkozunk, egyébként egy csapat mindig annyit játszik, amennyit az ellenfél megenged.

– Ami egyértelműen örömteli: kezd visszaköszönni az a sok munka, amit eddig végeztünk. Például Tisza Tibi játékán is nagyot változtatott az utóbbi időszakban elvégzett alázatos edzésmunka, ez gólpasszokban, gólokban is megmutatkozott.

A tanulságokat is levonják

– Persze azért voltak tanulságok is, például mindkét félidőben volt egy tízperces időszakunk, amikor nem ment megfelelően a játék. Tanulunk mindenből, de a pozitívumokat ki kell hangsúlyozni, azokra lehet építeni. Szereztünk hét gólt, a különbség még nagyobb lehetett volna. Szerencsére így is tudtunk javítani az eddigi rossz gólkülönbségen. Ebből a szempontból kifejezetten jól jött a sok gól – így Véber György.

Az idén még egy megmérettetés vár a csapatra, mégpedig Csákváron. A Siófok elleni találkozó előtt Véber György azt mondta, hogy mindhárom idei meccset meg kell nyerni. Kettő már kipipálva, jöhet a harmadik.

– KM-ML –
hirdetés