Szpari – Kiszakadt végre a gólzsák

Akt.:
Szpari – Kiszakadt végre a gólzsák
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Spartacus négyszer is eredményes volt, és fölényesen nyert a Békéscsaba ellen.

Lassan már az lenne furcsa, ha nem Jova Levente bravúrjával kezdődne egy Szpari-meccs. Ahogy a Csákvár ellen, most is bemutatott egy bravúrt a nyíregyháziak csapatkapitánya, a Békéscsaba elleni vasárnapi NB II-es meccs kezdéseként Tóth Dániel lövését spárgázta ki a jobb alsó sarok elöl.

Az is igaz, a hazai játékosok biztatóbban mozogtak, mint a legutóbbi hazai meccsen, és végre megszületett a korai vezető gól, ami mindenkor alapja a jó folytatásnak. Pekár László jobbról beívelt szabadrúgása után hárman is gólt szerezhettek volna, végül Ribánszki László és a léc hárítása után Kártik Bálint kotorta a kapuba a labdát.

Aztán a békéscsabai kapus tett róla, hogy ne növekedjen a Spartacus előnye, előbb Kesztyűs Barna lövése, majd Gajdos Zsolt fejese után védett nagyot, miközben Jovának is nyújtóznia kellett egyet a másik oldalon. Az első félidőt Kártik Bálint mutatós 25 méteres lövése zárta, ami után Ribánszki fogta meg a labdát a bal alsó sarok elöl.

Korábbi nyíregyházi játékosokat érintett a csabaiak szünetbeli cseréje: a védő Mészáros Márkot a csatár Urbin Péter váltotta. Pedig a második félidő első tíz perce alapján inkább a vendégek védelmére szorult volna rá az erősítés, hiszen újabb két gólt szereztek a hazaiak. Előbb Pekár László bizonyult szemfülesnek, és a kapuig gyalogolt az elcsent hazaadással, majd az általa lekészített labdából Kesztyűs Barna lőtt a léc alá. Szinte azonnal jött a szépítés, Szélpál Norbert tett jóvá valamit a második hazai gólnál elkövetett hibájából.

Paprikássá vált a hangulat, ami abból indult, hogy a csabaiak úgy vélték, Urbin Péter felvágásáért büntető járt volna a javukra, majd egy meginduló támadásuknál Szélpál Norbert a játékvezetőt találta telibe a labdával. A vendégkispad ezt a szituációt is sérelmezte, holott erről aztán igazán nem tehetett a spori. Lüktetett a meccs, hiszen nem adta fel a Békéscsaba, amit Gránicz Patrik kapufája is jelzett, a Szpari pedig a fellazuló vendégvédelemmel szemben próbált kontrázni.
A kegyelemdöfést Csilus Tamás adta meg, még biztosabbá téve a nyíregyházi sikert, ami az utóbbi hetek legjobb játékával is párosult.

NB II: 17. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Békéscsaba 1912 Előre 4–1 (1–0)

Városi Stadion, 1234 néző, v.: Molnár A. (Vígh-Tarsonyi, Baghy).

Spartacus: Jova – Hinora, Fodor F., Kelemen D., Farkas M. – Csilus T., Kártik – Szinanovics (Rezes, 74.), Kesztyűs (Papp M., 88.), Pekár – Gajdos (Bajzát, 69.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál N., Mészáros M. (Urbin, a szünetben) – Nagy I. (Király P., 58.), Nagy S. (Gránicz, 58.) – Szalai D., Tóth D., Szatmári I. – Birtalan B. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gól: Kártik (1–0) a 10., Pekár (2–0) a 47., Kesztyűs (3–0) az 54., Szélpál N. (3–1) az 57., Csilus T. (4–1) a 94. percben

Percek, események

10. perc: Pekár jobboldali szabadrúgása után Fodor Ferenc lőtt 7 méterről kapura, Ribánszki reflexből kibokszolta a labdát, amit Gajdos a lécre fejelt, az onnan kipattanót pedig Kártik 2 lépésről a kapu bal oldalába lőtte, 1–0.

47. perc: Szélpál Norbert gurított haza, csakhogy Pekár egy gondolattal hamarabb elindult a kapus irányába, így övé lett a labda, elhúzta Ribánszki mellett, és 10 méterről az üres kapuba lőtte, 2–0.

54. perc: Pekár gurított vissza Kesztyűs elé, aki 17 méterről a jobbra dőlő Ribánszki felett középen a léc alá lőtte a labdát, 3–0.

58. perc: Szélpál Norbert indult be a védelem mögé belőtt labdára, átemelte a kifutó Jován, és a jobboldali kapufáról a jobb alsó sarokba csorgott, 3–1.

94. perc: Pekár átadása után Csilus Tamás lőtt 16 méterről a balra vetődő Ribánszki fölött a kapu közepébe, 4–1.

Mesterszemmel

Lucsánszky Tamás: – A mentalitásunk ragyogó volt, örülünk neki, hogy ez eredményességgel is párosult. Nem volt annyira egyértelmű a mérkőzés, ahogy az eredmény mutatja, de megérdemelten nyertük meg. Két győzelemre játszó csapat összecsapásán szereztünk három pontot külön öröm, hogy a letámadásunk kétszer is labdaszerzést és gólt eredményezett.

Boér Gábor: – Az egyik legjobb játékunkat nyújtottunk az őszi szezonban, ám kivégeztük magunkat az elkövetett banális hibáinkkal. Elsősorban a második gól előtti rossz hazaadásra gondolok, amiből felálltunk, hiszen szépítettünk, kapufát lőttünk, és egy tizenegyes is elmaradt a javunkra. A Nyíregyháza szinte minden adódó lehetőségét kihasználta.



Sporthírek






hirdetés